top of page

7 Καταραμένες Ιστορίες

Έγινε ενημέρωση: 18 Φεβ

Όποιος είναι στα πρόθυρα του θανάτου ξεχνιέται τόσο γρήγορα. Η απουσία του δεν γίνεσαι αντιληπτή κι εύκολα χάνεται…
7 Καταραμένες Ιστορίες

Δεν είναι η πρώτη μου επαφή με την πένα του συγγραφέα. Διαβάζω και παρακολουθώ τον Βαγγέλη Ιωσηφίδη στα social και τον θεωρώ έναν αξιόλογο δημιουργό σε ό,τι κάνει. Έχω πει αρκετές φορές πέρα από τη συγγραφή, μου αρέσει και η προφορική αφήγηση του. 


Γράφει η Ελένη Ζερβοπούλου,

Οι 7 καταραμένες Ιστορίες είναι ένα μυθιστόρημα με επτά νουβέλες τρόμου, μυστηρίου και ενίοτε αγωνίας.

  • Πότε με πρωτοπρόσωπη και ποτέ με τρίτοπροσωπη γραφή, κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος όπου ανακαλύπτει τη σύνδεση μεταξύ των ιστοριών. 

Γοητεύομαι από την ιδέα της εγκατάλειψης. Κρύβει τόση ελευθερία μέσα της, μπορώ να φανταστώ ένα δοξασμένος παρελθόν όπως θέλω, περασμένες στιγμές χαμένες στον χρόνο… Εμπνέομαι από το μακάβριο,το παρατημένο, το περιφρονημένο…
  • Οι εναλλαγές, οι γλαφυρές περιγραφές, η αγωνία, η έκπληξη, αλλά και η αμφιβολία που σπείρει ο συγγραφέας για όσα συμβαίνουν στο μυαλό των χαρακτήρων βρίσκονται σε κάθε σελίδα. 

7 Καταραμένες Ιστορίες

Έχω πει αρκετές φορές για τα βιβλία τρόμου ότι δεν έχω διαβάσει κάτι ώστε να με κάνει να το κλείσω από φόβο, ενώ οι εικόνες που μου δημιουργούν αυτό το είδος βιβλίων είναι πολλές.

Οι 7 καταραμένες Ιστορίες μου δημιούργησαν ατμοσφαιρικές εικόνες που έπαιξαν με το μυαλό και κράτησαν το ενδιαφέρον μου. Αν με ρωτάτε ποιες μου άρεσαν περισσότερο θα πω η πρώτη, "Το μυστικό του πορτραίτου" και η έβδομη "Ο κυνηγός των χιμαιρών".
 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

7 ιστορίες, 7 διαφορετικοί πρωταγωνιστές, οι οποίοι οδηγούνται σε καταστάσεις που ξεπερνούν ό,τι είχαν ζήσει μέχρι τότε. Η πραγματικότητα γίνεται ένα με τη φαντασία, η αλήθεια με το ψέμα, η ευλογία με την κατάρα. Ο προορισμός άγνωστος, οι συνέπειες κρυφές και μόνος σύντροφος στο σκοτάδι ο ίδιος τους ο εαυτός. Πότε ένα όνειρο μεταστοιχειώνεται σε πραγματικότητα; Πότε πάλι η πραγματικότητα γίνεται εφιάλτης; Ίσως η ζωή είναι μια αναζήτηση στην ομίχλη, με ένα αόρατο χέρι αιωρούμενο από πάνω σου, που έχει την επιλογή είτε να σε ευλογήσει είτε να σε καταραστεί. Κι όταν βρεθείς αντιμέτωπος με το παρόν και το παρελθόν σου, θέλει θάρρος για να κάνεις το επόμενο βήμα προς το μέλλον. Έχεις επιλέξει τον δύσκολο δρόμο, με το βάρος των ευθυνών να κουρνιάζει στους ώμους σου. Έχεις γίνει πρωταγωνιστής σε μια καταραμένη ιστορία.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Βαγγέλης Ιωσηφίδης

Ο Βαγγέλης Ιωσηφίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε σε ένα χωριό της Δράμας, τους Σιταγρούς, και έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα ασχολείται με το σκάκι ως αθλητής και προπονητής. Ενδιαφέροντά του είναι τα ταξίδια, η λογοτεχνία και η στιχουργική και του αρέσει να ανακαλύπτει νέους κόσμους μέσα από βιβλία και ταινίες. Αντλεί έμπνευση από φυσικά τοπία, απ’ την τέχνη και από την –διαδικτυακή συνήθως− έρευνα σε ανεξήγητες υποθέσεις μυστηρίου. -Διατηρεί ιστολόγιο στο διαδίκτυο, όπου αρθρογραφεί τακτικά (www.skylosofies.blogspot.com).

 

*Δημιουργία & επεξεργασία εικαστικών (animation, εξώφυλλο άποψης) - Χρήστος Μαργέτας*


85 Προβολές4 Σχόλια

4 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
erineraida
Feb 21

Πολύ όμορφο ❤️❤️❤️

Like

Georgia Kriki
Georgia Kriki
Feb 18
Rated 5 out of 5 stars.

Τα τελευταία χρόνια με έχουν τραβήξει πολύ οι ιστορίες τρόμου. Μπήκε στην λίστα μου!

Like

Μαρία Δαμιανάκου
Μαρία Δαμιανάκου
Feb 16
Rated 5 out of 5 stars.

Αγαπώ τις 7 καταραμένες ιστορίες. Υπέροχες οι φωτογραφίες που βάλατε. Μπράβο!

Like
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
Feb 16
Replying to

Είναι ένα αξιόλογο βιβλίο. Ο Βαγγέλη καταφέρνει κάθε φορά να μπορεί να διαβάζετε από έναν έφηβο μέχρι κάποιον που είναι 100 χρονών.

Like
bottom of page