top of page

Εκεί όπου σμίγουν οι κόσμοι

Έγινε ενημέρωση: 9 Φεβ

Η καρδιά δεν χρειάζεται μάτια και αυτιά…
Εκεί όπου σμίγουν οι κόσμοι
Γράφει η Ελένη Ζερβοπούλου,
Το μυθιστόρημα της συγγραφέως μου έδωσε την ευκαιρία να διαβάσω ένα τίμιο βιβλίο με ιστορικά στοιχεία χωρίς να με κουράσει.

Η συγγραφέας Μαρία Κωλέττα σμίγει δυο κόσμους, παρελθόν και παρόν, μέσα από μια ζωντανή παραστατική, λυρική, νοσταλγική αφήγηση όπου ο αναγνώστης θα γίνει ένα με την ιστορία. Η συγγραφέας βουτάει τη πένα της, στη ψυχή των πρωταγωνιστών, ενώ βλέπουμε ταυτόχρονα τις ανθρώπινες αδυναμίες και τις συνέπειες των αποφάσεών τους.

 
Μην πάρεις ποτέ ένα μονοπάτι στην τύχη. Μείνε ασάλευτη, σιωπηλή και άκου την καρδιά σου. Άφησέ τη να σε πάρει από το χέρι και να σου δείξει εκείνη τον δρόμο. 
Εκεί όπου σμίγουν οι κόσμοι

Ταξιδεύοντας στην Κρήτη της κατοχής φτάνουμε στην Αυστραλία του σήμερα. Μέσα από τις σελίδες θα ζωντανέψουν οι δυσκολίες της εποχής, όπου η αγάπη είναι το φως. Μια αγάπη που γεννήθηκε πριν ακόμα συναντηθούν τα κορμιά, μια αγάπη που γεννήθηκε πρώτα από την ψυχή και ένα κρυμμένο παιχνίδι που περιμένει καρτερικά τον αναγνώστη να το ανακαλύψει και να ξεδιπλώσει έτσι την ιστορία. 

  • Ένα καλογραμμένο λογοτεχνικό βιβλίο, με εναλλαγές συναισθημάτων, που κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Ξέρεις πια πως για να δούμε τα αόρατα, τα κρυφά, πρέπει να τα ποθήσουμε, να βουτήξουμε, να τα αγγίξουμε με τις άκρες των δαχτύλων μας και να τα κρατήσουμε για πάντα στη καρδιά μας. Για να δούμε τη μαγεία πρέπει, μ’ ανοιχτή τη καρδιά μας, να πιστέψουμε σ’ αυτήν.

Σε συνεργασία με την συγγραφέα Μαρία Κωλέττα, κληρώνουμε ένα αντίτυπο του βιβλίου Εκεί όπου σμίγουν οι κόσμοι. Ο διαγωνισμός τρέχει στα social media και στο προφίλ μου στο Instagram. Εναλλακτικά μπορείς να πατήσεις στο παρακάτω κουμπί και να κατευθυνθείς απευθείας στο post του GIVEAWAY.

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η Φωτεινή είναι µια νεαρή δασκάλα που ζει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και αναλαµβάνει να παραλάβει τα κλειδιά ενός σπιτιού το οποίο η µητέρα της κληρονόµησε από µια θεία της και στο οποίο έζησε για λίγο στα παιδικά της χρόνια.
Από την πρώτη της επίσκεψη στο σπίτι αυτό, θα γεννηθούν µέσα της συναισθήµατα που µέχρι τότε δεν γνώριζε ότι υπήρχαν, µια νοσταλγία, µια περίεργη και µυστήρια αίσθηση ότι οι τοίχοι του κρύβουν µια ανείπωτη ιστορία, ένα οικογενειακό µυστικό που φωλιάζει στη σοφίτα και περιµένει για χρόνια να φανερωθεί.
Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται όταν η Φωτεινή πιάνει στα χέρια της ένα χειρόγραφο βιβλίο που η γιαγιά της είχε αφήσει στη µικρή κόρη της, λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο στα τριάντα πέντε της χρόνια. Το βιβλίο αυτό είναι η αφορµή για να να ταξιδέψει στην Κρήτη, προκειµένου ν’ ανακαλύψει τι πραγµατικά συνέβη στον παππού της στην Κατοχή και ν’ αναζητήσει τα προσωπικά αντικείµενα της γιαγιάς της που είχε κρύψει κάποτε σ’ ένα µικρό σπίτι δίπλα σ’ ένα ποτάµι.
Και τότε, ανοµολόγητες αναµνήσεις αναδύονται στο φως και η σιωπή σπάει.  Η αγάπη και η απώλεια, η προδοσία και η συγχώρεση στροβιλίζονται, χωρίζονται κι ενώνονται αέναα εκεί όπου σµίγουν οι κόσµοι…
Μια συγκινητική ιστορία για την απώλεια, τον έρωτα και τη λυτρωτική δύναµη της συγχώρεσης, στα δυσκολότερα χρόνια της Κρήτης.
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μαρία Κωλέττα

Η Μαρία Κωλέττα γεννήθηκε το 1978 και µεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το 2001 αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ το 2005 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του ίδιου ιδρύµατος στον τοµέα των Ραδιοεπικοινωνιών. Από το 2007 έως σήµερα, εργάζεται ως ειδικός επιστήµονας στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων.

Ζει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, µε τον σύζυγο και τις κόρες της. Της αρέσει να διαβάζει, να ταξιδεύει σε απάτητα δάση κι ερηµικές παραλίες και να παίζει επιτραπέζια µε τους αγαπηµένους της. Γράφει βιβλία γιατί µόνο έτσι κρατά ανοικτή την πόρτα ανάµεσα στους κόσµους.

Θα βρείτε τη συγγραφέα στα social media:

 

*Δημιουργία & επεξεργασία εικαστικών (animation, εξώφυλλο άποψης) - Χρήστος Μαργέτας*

87 Προβολές2 Σχόλια

2 comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
Convidado:
31 de jan.
Avaliado com 5 de 5 estrelas.

Άλλη μια όμορφη ενδιαφέρον άποψη. Αυτό το βιβλίο σου δίνει μηνύματα ακούς Ελεν.....

Curtir
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
31 de jan.
Respondendo a

Έχω ανοίξει τα αυτιά μου 💜💜💜😘😘😘😘

Curtir
bottom of page