top of page

GARBAGE IN THE RATHOLE - ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥ

Πριν ξεκινήσεις αναγνώστη να διαβαζείς την άποψη, θέλω να σου πω δυο λόγια.

Η συγγραφέας Francine Queen δεν βρισκεται στη ζωή. Με σεβασμό προς τη μνήμη της και με συνεννόηση του εκδοτικού,

γίνεται αυτή η άποψη.

Πιστεύω πως έτσι μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της. Μέσα από την πένα της είχε να δώσει πολλά στο χώρο...

 
Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τη μοίρα του. Όσο πιο μακριά προσπαθεί να βρεθεί, τόσο πιο βαριά θα πέσει πάνω του.

Πιάνεις το βιβλίο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥ στα χέρια σου, αρχίζεις να το διαβάζεις και καταλαβαίνεις ότι η πραγματικότητα τελικά είναι πολύ μακριά. Χρειάζεται να περάσεις από δρόμους δύσβατους. Δρόμους στους οποίους το μυαλό ξέρει να παίζει το δικό του παιχνίδι.

Η συγγραφέας σε βάζει μέσα στην ιστορία, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Δεν σε αφήνει να σκεφτείς για πολύ αν βρίσκεσαι σε όνειρο ή όχι μέχρι το τέλος, αν υπάρχει τέλος δηλαδή.

Οι χαρακτήρες είναι άρτια δομημένοι και το πάντρεμα που γίνεται μεταξύ τους, δημιουργεί το τέλειο ζευγάρι τρελών. Το σκηνικό γύρω τους έχει τα δικά του μυστικά.

Αλίμονο σε όποιον δεν προλάβει να γυρίσει στο σπίτι του πριν βγουν έξω τα φαντάσματα και τα τέρατα..
GARBAGE IN THE RATHOLE - ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥ

Αν δεν διάβαζα το αληθινό όνομα της συγγραφέως, θα νόμιζα ότι έχει γραφτεί από γνωστό, ξένο συγγραφέα του είδους (και όχι δεν είναι Αγγλίδα).

Με τη ροή του λόγου να είναι αβίαστη, ατμοσφαιρική και σκοτεινή, νιώθεις πως η συγγραφέα μπορεί να τυλίγει με αόρατες κλωστές στον αναγνώστη και ξεκινά να παίζει με το μυαλό του, κρατώντας τον στο κόσμο του Τζο και της Μπέτσι.

Εσύ μπορείς να ξεφύγεις άραγε;


 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ένας σκουπιδότοπος στην Νέα Υόρκη έχει τον βασιλιά και τη βασίλισσά του: Τζο και Μπέτσι. Εκείνος, άστεγος που ονειρευόταν τον δρόμο αλλά δεν ανήκει εκεί, με έναν θησαυρό στην κατοχή του.

Εκείνη, με ακαδημαϊκή καριέρα, σκοτώνει ανθρώπους στη φαντασία της.

Μία νύχτα, ο Τζο ψάχνει ένα ήσυχο μέρος να κοιμηθεί και ανακαλύπτει μία πλατεία. Όμως, η πλατεία έχει τους δικούς της βασιλιάδες: έναν απειλητικό αρουραίο και έναν μάγο που θέλει τον θησαυρό του Τζο.

Και τότε, ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τη μοίρα του. Όσο πιο μακριά προσπαθεί να βρεθεί, τόσο πιο βαριά θα πέσει πάνω του.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ

GARBAGE IN THE RATHOLE - ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥ

Η Φράνση Παπουτσάκη γεννήθηκε το 1976 στη Νεάπολη Εξαρχείων, κάτω από τον αστερισμό του Σκορπιού. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Μια από τις εργασίες που εκπόνησε είχε ως θέμα "Οι ανθρώπινες σχέσεις μέσα από την προοπτική του παραλόγου κατά τον Α. Camus". Άρχισε τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο "Οι κοινωνικές αναπαραστάσεις της αυτοκτονίας στον κινηματογράφο", την οποία άφησε σκοπίμως ημιτελή. Οι ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, όπως το Bookbar, το Chalice και το Nyctophilia, καθώς επίσης στα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά "Κλεψύδρα" και "Σοδεια"Α. Όταν δεν έγραφε, αρθρογραφούσε στο Nyctophilia και στο Mindhack έχοντας πάντα ως θέμα το παράδοξο της μεταφυσικής. Είχε συμμετάσχει στις ανθολογίες "Θύελλα στο Χρόνο", "Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ, IV", "Θεοί του Ατμού: Steampunk Οράματα", "Once upon a time", "Πτώση των Θεών: Διηγήματα εμπνευσμένα από το έργο του H.P.Lovecraft", "Κόκκινος Θάνατος: Ιστορίες εμπνευσμένες από το έργο του Edgar Allan Poe" και "Το ξύπνημα: Η πρώτη ανθολογία ελληνικού διηγήματος με ζόμπι" των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές, από τις οποίες κυκλοφόρησε το 2014, η προσωπική της νουβέλα "Hide and Seek". Στις εκδόσεις Λυκόφως έχουν εκδοθεί επίσης το ''Little Steps to Hell" & το "Passway". Μεταφρασμένα κείμενά της πρόκειται να δημοσιευτούν σε ξένα περιοδικά. Τα μεγάλα της πάθη, εκτός από την πένα, ήταν οι ξένες γλώσσες, η κιθάρα της, η blues μουσική, ο βωβός, ο retro και ο cult κινηματογράφος, οι πολεμικές τέχνες και η yoga πρακτική την οποία βίωνε και δίδασκε.


48 Προβολές2 Σχόλια

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Georgia Kriki
Georgia Kriki
Oct 25, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Αυτό πρέπει να το αποκτήσω χθες!!!!

Like

Guest
Oct 18, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Ωραία από η για να τιμηθεί η μνήμη της , θα ζει πάντα μέσα από τα γραπτά της

Like
bottom of page