top of page

Η πολλή αγάπη σκοτώνει

Πώς να τον θάψουν, παλικάρι μου, χωρίς πτώμα;
Η πολλή αγάπη σκοτώνει
Γράφει η Ελένη Ζερβοπούλου,

Η πολλή αγάπη σκοτώνει! Ο Γιώργος Γιώτσας και η Στέλλα Καραμπακάκη ενώνουν τις πένες τους και μας χαρίζουν τρεις ιστορίες τρόμου και αγάπης.

Η λογοτεχνία τρόμου κατά την άποψή μου έχει φανατικό κοινό στη χώρα μας, ειδικά τα τελευταια χρόνια. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να τον τρομάξεις ταυτόχρονα στο σωστό σημείο της ανάγνωσης.

Η συνεργασία των δύο συγγραφέων φέρνουν ένα τίμιο ανάγνωσμα το οποίο συνιστάτε και σε έφηβους που λόγω του νεαρού της ηλικίας, τους αρέσει ακόμα πιο πολύ να εξερευνούν το άγνωστο και το τι κρύβουν οι σκίες. 

 

Το βιβλίο έχει έναν ιδιαίτερο συνδυασμό γραφής. Δεν είναι αποκλειστικά τρόμου, αλλα ούτε κι ερωτικό. Έτσι λάτρης του κάθε είδους, μπορεί άνετα να το διαβάσει. Ο Γιώργος Γιώτσας είναι γνωστός για τις ατμοσφαιρικές του ιστορίες και για την ιδιαίτερη προσέγγιση του στο ειδος του τρόμου. Όσο για τη Στέλλα Καραμπακάκη, η αλήθεια είναι ότι έρχομαι πρώτη φορα σε επαφή με τη πένα της και με κάνει να αναζητήσω τα έργα της. 

Η πολλή αγάπη σκοτώνει
Άραγε η πολλή αγάπη σκοτώνει; Τι συμβαίνει όταν ένας έρωτας μένει ανεκπλήρωτός; Τι συμβαίνει όταν θα βρεθεί κάποιος στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή; Είναι όμως η λάθος στιγμή;ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Τρεις γυναίκες που ερωτεύτηκαν και βίωσαν την προδοσία. Και τώρα επιστρέφουν ως τιμωροί.Τρεις σκοτεινές ιστορίες ανεκπλήρωτου έρωτα και εκδίκησης.
«Εδώ που βρίσκεσαι, δεν είναι ούτε κόλαση ούτε παράδεισος.Είναι το Τίποτα.Εδώ εγκλωβίζονται και περιφέρονται αιώνια, νεκροί αλλά ερωτευμένοι.Αθώοι και ένοχοι.Και ίσως και απλώς όσοι είχαν μια φριχτή ατυχία.Όσοι βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Όπως εσύ».
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Γιώτσας Γιώργος

Γονιός. Σύζυγος. Νυχτερινός ρεσεψιονίστ. Επίσης πολυβραβευμένος συγγραφέας σε Ελλάδα και Αμερική. Από τα μαθητικά του χρόνια άρχισε να γράφει ιστορίες και παραμύθια. Όλα τα βιβλία του έχουν συλλέξει βραβεία και διακρίσεις, αλλά πάνω από όλα την αγάπη του αναγνωστικού κοινού, κάτι για το οποίο είναι ευγνώμων.

Το 2022 έλαβε το 1ο βραβείο EVERLY στο Fantasy Festival για «Το μακρύ σοκάκι» (εκδ. Λυκόφως, σειρά: Σκοτεινές Πόλεις) ως «Καλύτερο βιβλίο τρόμου Έλληνα συγγραφέα».

Το 2021 η Athens Voice ανέδειξε «Το Κουτί» (εκδ. Bell) ως το «Καλύτερο βιβλίο της χρονιάς» μετά από επιλογή των δέκα καλύτερων βιβλίων από τη συντακτική της ομάδα και ψηφοφορία αναγνωστών για την τελική κατάταξη.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας του Φανταστικού με τρία βιβλία back to back στα top-10 των Βραβείων Βιβλίου Public, όπως τα ψήφισαν χιλιάδες αναγνώστες.

Esquire, Mystery, Tv Zapping, Τα Νέα, Το Βήμα, Athens Voice μερικά από τα μέσα που φιλοξένησαν συνεντεύξεις και αφιερώματα για τον συγγραφέα και το έργο του.

Ο Γιώργος Γιώτσας συνεχίζει να γράφει με συνέπεια.

 

Καραμπακάκη Στέλλα

Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γράφει, μεταφράζει, κάνει επιμέλειες και παίζει με τις λέξεις, σατιρίζοντας τα πάντα και κυρίως τις ανθρώπινες σχέσεις που αγαπάει να μισεί.

Διήγημά της από τη συλλογή Εξάρχεια City έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία με τα καλύτερα έργα Ελλήνων συγγραφέων χιουμοριστικής και σατυρικής λογοτεχνίας των τελευταίων πενήντα ετών.

Η βασική απασχόληση της Στέλλας Καραμπακάκη τα τελευταία χρόνια είναι το σενάριο, αφού γράφει σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Αυτό είναι το δέκατο βιβλίο της.

 

*Δημιουργία & επεξεργασία εικαστικών (animation, εξώφυλλο άποψης) - Χρήστος Μαργέτας*

125 Προβολές8 Σχόλια
bottom of page