top of page

Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

Κάθε εμπόδιο φαίνεται ανυπέρβλητο αν ο στόχος δεν είναι πραγματικά σημαντικός.
Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

Το βιβλιο αυτό ανήκει στη κατηγορία αυτοβελτίωσης.

Ναι, υπάρχουν πολλά βιβλία που μπορεί κάποιος να διαβάσει και να τον βοηθήσουν.

Για μένα, αυτά τα βιβλία σε επιλέγουν.

Σε μια περίοδο που αναθεωρώ τους στόχους μου, ήρθε αυτό το βιβλίο να με βοηθήσει.

Κάθε στόχος μας είναι και μια υπόσχεση προς τον εαυτό μας. Για αυτό πρέπει να προσέχουμε πολύ τις δεσμεύσεις μας.
Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο που βοηθάει να βάλεις κάθε στόχο στη σειρά. Σου δείχνει κάθε στάδιο που μπορεί να περάσεις. Θα σου δείξει πως μπορούν οι στόχοι μιας ομάδας, να γίνουν εφικτοί. Σου μαθαίνει πώς να μη χάνεις το δρόμο σου προς την καρυφή, βήμα - βήμα.

Και αν τον χάσεις, είναι και αυτό ένα μαθημα για να μη το βάλεις κάτω.

 

Αν διαβάζετε, αλλά και να μη διαβάζετε βιβλία αυτοβελτίωσης, σίγουρα αυτό το βιβλίο θα σας είναι χρήσιμο.

Είναι τόσο φυσικό να έχουμε στόχους που δεν γίνεται να μην έχουμε.

Εσεις βάζετε στόχους;

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

Είναι τόσο φυσικό να έχουμε στόχους που δεν γίνεται να μην έχουμε. Είμαστε γεννημένοι στοχοπροσηλωμένοι. Με στόχους επιβιώνουμε, κινητοποιούμε ομάδες, λαμβάνουμε αποφάσεις, ανατρέπουμε δεδομένα και αλλάζουμε ζωή. Κάποιοι από αυτούς είναι συνειδητοί κι άλλοι ασυνείδητοι, λειτουργούν σιωπηρά, κρυμμένοι σε επιθυμίες, αποφυγές και φόβους. Οι μεγάλοι στόχοι μας είναι το προϊόν της άρνησής μας να δεχτούμε το ανεπιθύμητο ως οριστικό. Υπό αυτή την έννοια, η επίτευξή τους είναι μια γενναία πράξη.

Αν και πρόκειται για μια βιολογικά προσδιορισμένη ικανότητα, δεν τα καταφέρνουν όλοι το ίδιο. Το επιδιώκειν εστί τέχνη, υψηλή και δύσκολη. Για να κατακτηθεί, απαιτεί ταλέντο, συστηματική εξάσκηση, θυσίες και προσωπική υπέρβαση. Εκείνο που ξεχωρίζει τον αρχάριο οπό τον βιρτουόζο δεν είναι τόσο η τεχνική του, αλλά η πειθαρχία, ο αυτοέλεγχος, η καλή σκέψη που επέδειξε και το κόστος που ανέλαβε για να αγγίζει το επίπεδο της μαεστρίας. Η τέχνη των στόχων είναι η τέχνη της ζωής, συνυφασμένη με τη μάθηση, την ανάπτυξη, την ωρίμανση.

Στην πραγματικότητα, το βιβλίο αυτό είναι ένας χάρτης, με τον οποίο σας προσκαλώ στην άλλη πλευρά, πέρα από τον κόσμο της ύλης, της επιτυχίας, της ευκολίας, του εφικτού και του μετρήσιμου. Εκεί που θα γνωρίσουμε τα καλά κρυμμένα μυστικά των στόχων και της τέχνης τους.


Πώς αντιμετωπίζονται σωστά οι δυσκολίες; Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για να φτάσουμε στην επιτυχία; Οι μεγάλοι στόχοι της ζωής ως μια ευκαιρία για ωρίμανση, απόκτηση ικανοτήτων, εξέλιξη και ένας τρόπος να κάνουμε τον χρόνο τον καλύτερό μας σύμμαχο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Χαράλαμπος Πετράς

O Χαράλαμπος Πετράς είναι Ψυχολόγος, εξειδίκευση στο Executive Coaching & την Ψυχοθεραπεία. Σπούδασε Ψυχολογία, Ανθρωπολογία, Ιστορία κι έχει εκπαιδευτει στο Coaching, τη Συστημική Ψυχοθεραπεία, τη Θεραπεία EMDR, την Εκπαίδευση Ενηλίκων και στη χρήση του ψυχομετρικού τεστ MMPI II. Από το 2009 ίδρυσε και διευθύνει το Athens Coaching Institute. Σχεδιάζει πιστοποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στο Coaching & το Mentoring.


Σχεδιάζει και εποπτεύει tailored-made προγράμματα ενδό-επιχειρησιακής εκπαίδευσης στο Managerial Coaching. Παρέχει συνεδρίες Executive Coaching σε στελέχη, ηγέτες και συνεδρίες εποπτείας σε επαγγελματίες. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί πολυεθνικές επιχειρήσεις, μεγάλους οργανισμούς και υπηρεσίες.


Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Ομπρέλα» και στο κίνημα «I Care for my Brain» με σκοπό την αφύπνιση των πολιτών σε ζητήματα ψυχικής υγείας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Είναι μέλος του International Society for Coaching Psychology, του American Anthropological Association, του European Mentoring & Coaching Council και του Association for Coaching.

 

Θα βρείτε τον συγγραφέα στα social media:

20 Προβολές2 Σχόλια

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Oct 01, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Αν και δεν είμαι της αυτοβελτιωσης καμία φορά χρειάζονται

Like
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
Oct 02, 2023
Replying to

Όπως το λες, καμια φορα χρειάζεται!

Like
bottom of page