top of page

Ιστορίες τριών λεπτών

Δεν το μετάνιωσα ποτέ, ούτε παραπονέθηκα γι΄αυτή τη μοιρασιά. Τα καλά πράγματα πρέπει να μοιράζονται. Έτσι κι η αγάπη…
Γράφει η Ελένη Ζερβοπούλου,

Οι ιστορίες των τριών λεπτών είναι όπως το λέει ο τίτλος.

Χρειάζονται τρία λεπτά για κάθε ιστορία. Ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα.
Η κάθε ιστορία μας θυμιζει δικα μας όνειρα, επιθυμίες και στόχους.
Ιστορίες τριών λεπτών
Το κλειδί για να λάμπετε εσωτερικά, καθημερινά είναι να κάνεται πάντα συνηδειτές επιλογές στη ζωή σας, οι οποίες όμως αντανακλούν ψυχή, αλήθεια κι αγάπη. Ενώ δεν θα πρέπει να επιτρέπετε να εισέρχονται μέσα σας σκέψεις φόβου και τιμωρίας.
 

Βιωματικές ιστορίες που είναι γραμμένες με γλαφυρότητα, όμορφα αποτυπωμένες και δεν κουράζει τον αναγνώστη. Η γραφή της συγγραφέως είναι βιωματική κι αφορά ένα ταξίδι από το παρελθόν στο σήμερα, γεμάτο συναισθήματα και νοσταλγία. Είναι από τα βιβλία που σε εκπλήσουν ευχάριστα. Ένα όμορφο βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

Ιστορίες τριών λεπτών
Αν βρεις μια αγκαλιά που χωράς ταιριαστά μέσα της, μείνει. Αν νιώσεις πως εκεί ανήκες πάντα, θα πει πως αυτή είναι που έψαχνες πάντα. Αν σε πάρει ο ύπνος σφιχταγκαλιασμένη και ξυπνήσεις και δεν θέλεις να τη λύσεις, να την αποχωριστείς με τίποτα, τότε εκεί ανήκεις. Το μέτρο είναι η αγκαλιά. Η αγκαλιά κι η μυρωδιά της οικειότητας.
 

Μικρές αφηγήσεις για σηµερινούς και πολυάσχολους ανθρώπους µε πρωταγωνιστές τον καθένα µας, που έδωσε το έναυσµα στην πένα της συγγραφέως να θυµηθεί, να συγκινηθεί, να σχολιάσει, να προβληµατιστεί, να κριτικάρει, να νοσταλγήσει, να «επιστρέψει», να ταξιδέψει, να ζήσει, να µοιραστεί.

Φτιαγµένες στα µέτρα της φρενήρους εποχής µας, για να ολοκληρώνονται όσο κρατάει ένα τσιγάρο, ένας καφές, µια διαδροµή στο µετρό, η αναµονή σε ένα κοµµωτήριο ή σε ένα ιατρείο, όσο χρειάζεται µια νοικοκυρά για να προχωρήσει το φαγητό και άπειρα τρίλεπτα µέσα στη µέρα που σπαταλάµε µέσα σε ένα κινητό, ακολουθώντας τη ροή.

Η ροή όµως είναι η ίδια η ζωή, που φεύγει και χάνεται και σπαταλιέται χωρίς να ακούµε πια τις διηγήσεις των µεγάλων και τη θυµοσοφία που µεγάλωσε και γαλούχησε γενιές και γενιές. Αυτά τα στιγµιότυπα ζωής είναι που µας πάνε µπροστά και µας διδάσκουν. Είναι δίπλα µας και πια δεν τα βλέπουµε, τα προσπερνάµε αδιάφορα, σαν να είναι δεδοµένα.

Ένα βιβλίο γεμάτο μικρές ιστορίες που συγκινούν, προβληματίζουν αλλά κυρίως αφορούν απλούς καθημερινούς ανθρώπους

 
Αριάδνη Νικολάρα

Η Αριάδνη Νικολάρα γεννήθηκε στην Καλλονή της Λέσβου το 1971. Σπούδασε στη Σόφια και την Αθήνα και είναι απόφοιτη της Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (1996) και της Σχολής Ξεναγών Μυτιλήνης (1994). Το 2019 ολοκλήρωσε το µεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου, στην Ψηφιακή Καινοτοµία και Επιχειρηµατικότητα.Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε σχολεία και ως ξεναγός, µέχρι που διορίστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Εργάστηκε εκεί επί δεκαεπτά χρόνια, ώσπου αποχώρησε µε εθελουσία έξοδο. Από τότε βαδίζει τα δικά της επιχειρηµατικά βήµατα, µε έµφαση το διαδίκτυο και τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του digital marketing.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται µε την αρθρογραφία και τη συγγραφή, το διάβασµα και την προσωπική ανάπτυξη. Διατηρεί το δικό της blog, www.ariadnesland.com, όπου διαθέτει το δωρεάν e-book της µε θέµα τη γυναικεία επιχειρηµατικότητα. Έχει ήδη κυκλοφορήσει το παιδικό βιβλίο Τι Είναι Τα Σύννεφα, Μαµά;. Συµµετέχει και συνεργάζεται µε οργανώσεις που αφορούν το βιβλίο και τη συγγραφή (PEN GREECE), καθώς και µε θεσµούς για τη γυναικεία ενδυνάµωση, όπως ο ΣΕΓΕ, η WISE GREECE και η MEXOXO. Ποιήµατά της έχουν συµπεριληφθεί σε συλλογική έκδοση το 2022 και κείµενά της έχουν δηµοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά και sites.

Από τον Απρίλιο του 2018 εργάζεται ως µεσίτρια ακινήτων και σύµβουλος επιχειρηµατικότητας, διατηρώντας τον ιστότοπο www.angreekproperties.gr και ένα µικρό γραφείο (AN Office) στην Πάρο, όπου ζει µόνιµα τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια. Είναι έγγαµη και µητέρα δύο αγοριών και µίας κόρης.

 

*Δημιουργία & επεξεργασία εικαστικών (animation, εξώφυλλο άποψης) - Χρήστος Μαργέτας*


28 Προβολές0 Σχόλια

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page