top of page

Μόνο Εκείνη Ξέρει

Ο αδύναμος τα βάζει πάντα με τον πιο αδύναμο, εκείνον που έχει του χεριού του.
Μόνο Εκείνη Ξέρει
Γράφει η Ελένη Ζερβοπούλου,

Το Μόνο Εκείνη Ξέρει, είναι αυτό που λέμε ότι η τέχνη αντιγράφει τη ζωή και η ζωή την τέχνη. Η πρώτη επαφή με την πένα του συγγραφέα με άφησε πλήρως ευχαριστημένη. 

Ο συγγραφέας για μένα εχει τολμήσει να τσαλακώσει την Ανδριάνα, την κεντρική χαρακτήρα, που δεν την συμπάθησα από την αρχή. Δεν της χαρίστηκε και παρ’ όλο που κάθε πράξη, μας δίνει και την αιτιολογία, πάλι δεν μπόρεσα να τη δικαιολογήσω. Το τέλος του βιβλίου το σκεφτόμουν απο τη μέση της ανάγνωσης και δεν με απογοήτευσε. 


Ένα ψυχόδραμα στις ανθρώπινες πράξεις, όπου οι επιλογές μας πάνω στο πανικό, ορίζουν και τη ζωή των γύρω μας. Το μεταφυσικό στοιχείο δένει ρεαλιστικά με όλη την ιστορία.

  1. Ο κάθε χαρακτήρας παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της ιστορίας, όπως και στη διαμόρφωση - αποφάσεις της Ανδριάνας. 

  2. Ο συγγραφέας παραδίδει στον αναγνώστη μια ιστορία βγαλμένη από τη ζωή και σίγουρα δεν θα τον απογοήτευσει και παρ’ όλο που είναι ογκώδες, η ροή του κυλάει αβίαστα.


Μετά τον θάνατο της, έψαξα, διάβασα και επισκέφτηκα ειδικούς για να μάθω τι της συνέβαινε. Ανακάλυψα πως είχε προγεννητική κατάθλιψη. 
Μόνο Εκείνη Ξέρει

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

 

Βουρβουρού Χαλκιδικής.


Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα θα αλλάξει για πάντα τις ζωές δυο ανθρώπων και των οικο­γενειών τους. Η μοίρα θα υφάνει μια σπαρακτική ερωτική ιστορία φέρ­νοντάς τους αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματι­κότητα.


Εκείνη, για πρώτη φορά στη ζωή της, συνειδη­το­ποιεί με τον χειρότερο τρόπο πως δεν υπάρχουν όμορφα πριγκιπόπουλα, μήτε το έωλο: «Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Ο πρώην αγαπη­μέ­νος της παντρεύεται κάποιαν άλλη και η περιουσία της κινδυνεύει να γίνει βο­ρά των τραπεζών.


Εκείνος, προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά την τρα­­γωδία που τον συγκλόνισε, κρατώντας για συ­ντρο­φιά τις αναμνήσεις της αδικοχαμένης συζύγου του που εκείνο το μοιραίο βράδυ του Ιουλίου ένας ασυνείδητος οδηγός τη χτύ­πησε με το αυτοκίνητό του και την παράτησε να αρ­γοπεθαίνει στη μέση του δρό­μου.


Μόνο εκείνη ξέρει την αλήθεια. Θα βρει το κου­ράγιο να την ομολογήσει;

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

John Emmans

Ο John Emmans γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να γράφει μυθιστορήματα σε νεαρή ηλικία, όταν οι γονείς του τού έκαναν δώρο μια παιδική γραφομηχανή. Θέλοντας να δώσει μελωδία και ήχο στις ιστορίες του, ξεκίνησε να παίζει πιάνο και σύντομα κατάφερε να συνθέτει ορχηστρική μουσική για να ντύνει τα γραπτά του. Το 2012 ξεκίνησε να αρθρογραφεί για διάφορους ιστότοπους και κυρίως στο προσωπικό του ιστολόγιο, το οποίο διατηρούσε έως το 2017. Η αγάπη του για τον άνθρωπο, τη φύση και τη ζωή τον ώθησε να ασχοληθεί με τη φιλοσοφία και την ψυχολογία. Η φράση του αγαπημένου του φιλοσόφου, Σωκράτη, «ἕν οἶδα ὅτι οὐδέν οἶδα» αποτελεί το κέντρο και το απαύγασμα της κοσμοθεωρίας του. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Αφιερωμένο στον γιο μου» κυκλοφόρησε το 2019 και το δεύτερο, «Κάτι από μένα» το 2021.


 

*Δημιουργία & επεξεργασία εικαστικών (animation, εξώφυλλο άποψης) - Χρήστος Μαργέτας*

97 Προβολές3 Σχόλια

3 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
erineraida
Jan 07

Πολύ ενδιαφέρον πρόταση κορίτσι μου ❤️

ΚΚΚ

Like

Guest
Jan 07
Rated 5 out of 5 stars.

Ωραίο βιβλίο φαίνεται αυτό

Like
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
Jan 07
Replying to

Είναι από τα ωραία που διάβασα το 2023. Δεν περίμενα να ρέει τόσο καλά.

Like
bottom of page