top of page

Ο Επισκέπτης

Τα πάντα γύρω τουσ αρχισαν να τρεμοπαίζει, σαν σε φθαρμένη απο το χρόνο ταινία. Τησ έπιασε το πρόσωπο και την κοίταξε στα μάτια. <<Τώρα πρέπει να ξυπνήσεισ>>, τησ είπε.

Θα ξεκινήσω, λέγοντας ότι η Αργυρώ Χαρίτου είναι ο λόγος που διαβάζω το είδος του φανταστικού. (Ναι ξέρω πως το έχω πει ουκ ολίγες φορές, όμως δεν πειραζει, θα το λεω και θα το ξαναλέω). Μετά απο τους Πλανευτές, η συγγραφέας έρχεται με το δεύτερο βιβλίο της, Ο Επισκέπτης.

Ο Επισκέπτης

<<Πιστεύετε πως κινδυνεύω;>>

<< Θα ακουστεί παράξενο, αλλά όχι>>.

<<Γιατί τον ερωτευομαι;>>

<<Ας πούμε ότι αλληλεπιδρούν οι ενέργειες σας… ειναι η αντανάκλαση των δικών του συναισθημάτων….εκείνος σε ερωτευτηκε πρωτος…. σε άφησε ελεύθερη… εχω την εντύπωση ότι δεν ξέρει πως να διαχειριστει τα συναισθηματα του…>>

Η Άννα εργάζεται ως φωτογράφος, με φόντο την όμορφη Πράγα. Μια μέρα άρχισε να βλέπει παράξενα όνειρα. Προσπαθώντας να ισορροπήσει σε ένα κόσμο όπου όνειρα και πραγματικοτητα ταυτίζονται, ένα παράξενο πλάσμα με ανθρώπινη μορφή, παρουσιάζεται και τη σαγηνεύει, με σκοπό να ανακαλύψει, τι κρύβει η ψυχή της.

<<Πώς σε λένε;>>
<<Φώναζέ με όπως θες>>.
<<Πελοπίδα>>.
Ο Επισκέπτης

Η συγγραφέας ξέρει πολύ καλά πως να δημιουργήσει ένα ολόκληρο κόσμο χωρίς να χρειάζεται να γίνει τριλογία. Το δεύτερο βιβλίο της, είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα που ανήκει στη κατηγορία paranormal romance fantasy. Ένας δυνατός έρωτας από δύο διαφορετικούς κόσμους. Μια κοπέλα που κουβαλάει το μέλλον της Γης, αρχαία μυστικά και δύσκολες αποφάσεις.

Το βιβλίο κάνει αναφορά σε σύγχρονα ερωτήματα, ένα εκ των οποίων είναι η διαφορετικότητα. 

Η πένα της συγγραφέας είναι δυνατή και εκπέμπει μια σιγουριά. Όλα φαίνονται απλά, όμως δεν είναι. Ο λόγος της, κυλάει αβίαστα και στο τέλος κάθε κεφαλαίου θέλεις να πας παρακάτω. Οι χαρακτήρες είναι καλά σκιαγραφημένοι και αυτό φαίνεται μέσα από τους διαλόγους. Οι σκηνές, απλά σου κόβουν την ανάσα. Σε κάνουν να θες να ξυπνήσεις από τον κόσμο που σε έχει βάλει η συγγραφέας, όμως δεν μπορείς να ξεφύγεις.

Άραγε πόσο μπορεί ένα όνειρο να επηρεάσει τον πραγματικό κόσμο;
Χαμένη στις σκέψεις της είδε την μπανιέρα να μεταμορφώνεται. έγινε στρογγυλή, γεμάτη με νερό και μπουρμπουλήθρες. Τον κοίταξε έκπληκτη.
<<Τα καλά του ονείρου>>, της είπε. 
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αργυρώ Χαρίτου

Η Αργυρώ Χαρίτου γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας και ζει στο Κιλκίς με την οικογένειά της. Από μικρή ηλικία αποτύπωνε τις σκέψεις της στο χαρτί είτε με τη ζωγραφική, είτε με τον γραπτό λόγο. Μεγαλώνοντας, την κέρδισε το γράψιμο: Στην αρχή ήταν η αποτύπωση των σκέψεών της, έπειτα οι φανταστικοί ήρωες που ήθελαν να πουν την ιστορία τους και την οδήγησαν στη συγγραφή του πρώτου της μυθιστορήματος.

Είναι συνεργάτης του ηλεκτρονικού περιοδικού για τον τρόμο και το φανταστικό Nyctophilia.gr, όπου παρουσιάζει κριτικές βιβλίων και συνεντεύξεις με Έλληνες συγγραφείς. Διηγήματά της που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς συγγραφής, υπάρχουν στα συλλογικά έργα: «Κόρες της Νύχτας» (2016), «Το Έπος της Φαντασίας: Αδιέξοδο» (2017).

Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα φαντασίας «Οι Πλανευτές» (Editions Momentum). Πέρα από συγγραφέας, είναι και επιμελήτρια κειμένου.

 

Την Αργυρώ θα τη βρείτε στα social media στους παρακάτω συνδέσμους:

43 Προβολές6 Σχόλια
bottom of page