top of page

Οι Πλανευτές

Έγινε ενημέρωση: 30 Μαΐ

Γράφει η Ελένη Ζερβοπούλου

Οι Πλανευτές είναι μια φυλή κατηγορίας αγγέλων. Πρόκειται για μια άγνωστη ιστορία όπου οι χαρακτήρες δεν διστάζουν να τα βάλουν με την ΝΕΦΕΛΙΜ. Σύμμαχός τους, ένας θνητός. Μυστικά, ψέματα και προδοσίες βγαίνουν στο επίκεντρο μέχρι την τελική μάχη. Άραγε η αγάπη είναι αρκετή για να βγουν νικητές;

Η κοσμοπλασία, μας μαγεύει και μας κάνει να σκεφτούμε αν ο διπλανός που μας χαμογελάει είναι ΠΛΑΝΕΥΤΗΣ και το μόνο θέλει, είναι να μας πλανέψει ώστε να τραφεί. Ουπς, μπορούν να τραφούν μόνο με ανθρώπινο αίμα, αλλά μην αγχώνεστε, θα ζητήσουν την άδεια σας.


Η Αργυρώ Χαρίτου στο πρώτο της συγγραφικό έργο υπογράφει μια περιπέτεια φαντασίας με έντονα ρομαντικά στοιχεία. Μερικοί μπορεί να το βρουν υπερβολικό, για μένα όμως η αγάπη είναι η αρχή όλων.

Οι Πλανευτές

Η ροή του άλλες φορές κυλάει γρήγορα και άλλες πιο αργά, δίνοντάς μας πληροφορίες που μας κάνουν να θέλουμε να πάμε παρακάτω. Μέσα σε 532 σελίδες έχουμε ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα φαντασίας, τόσο σε ιστορία όσο και σε χαρακτήρες, μιας και τα περισσότερα βιβλία του είδους είναι πάνω από δύο. Εδώ να μου επιτρέψετε να πω ότι το συγκεκριμένο - όσα και να έλεγε να βγάλει η συγγραφέας - για μένα ποτέ δεν θα ήταν αρκετό. Η γραφή είναι πρωτοπρόσωπη και έχει αρκετούς διάλογους.

Κάποιοι θα το βρείτε υπερβολικό, εγώ προσωπικά λατρεύω τους διάλογους σε ένα βιβλίο όσο και τις περιγραφές. Μιας και είπα για περιγραφές, αυτό είναι κάτι που μου έλειψε σε κάποια σημεία. Αγάπησα το κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, με την Αναέλ όμως, από την αρχή μέχρι το τέλος δέθηκα πολύ. Οσες φορές και αν διαβάσω για αυτήν, ο πόνος και όλα όσα έχει περάσει με κάνουν να δακρύζω. Παρ' όλο που δεν είναι η κεντρική χαρακτήρας, με ένα τρόπο σε κάνει να τη νιώθεις μία από αυτούς, χωρίς να σκεπάζει τη Γιασμιν που είναι μία τέτοια. Η σύνδεση που έχει με τον Έντριαν, χωρίς να υπάρχει το ερωτικό στοιχείο, είναι στα πολλά θετικά και δεν το βλέπουνε συχνά. Τουλάχιστον εγώ σε όσα βιβλία έχω διαβάσει, δεν το έχω δει αυτό.

Οι Πλανευτές

ΕΝΤΡΙΑΝ:

«Σε αγάπησα και σε αγαπώ. Και πάντα θα σε αγαπώ.

Κι ας είσαι αυτή που μου έμαθες πώς είναι να πονάω».

(Ο χαρακτήρας στο βιβλίο, έχει καρέ, σγουρά μαλλιά)

Οι Πλανευτές

ΓΙΑΣΜΙΝ:

«Άγγελε του Σκότους και Πνεύμα της Αλήθειας. Άκουσε με.

Σε καλώ εγώ, ο Πλανευτής, να έρθεις κοντά μου. Σε καλώ, τώρα, με τη δύναμη

Του ουρανού και του γήινου δεσμού που μας δένει.

Να έρθεις σ’ εμένα και να μου εκπληρώσεις την ευχή μου.

Αντάλλαγμα μου, η ψυχή μου. Θέλω να πεθ..»

Οι Πλανευτές

ΑΝΑΕΛ:

«Φοβάμαι για όσα έχουν κάνει στο κορμί και στη ψυχή μου».

Οι Πλανευτές

ΓΙΟΤΝΕΡ:

«Αναέλ, αγγελικό όνομα. Όντως είναι ένας άγγελος. Γιατί έπρεπε τώρα να ερωτευτώ;»

Οι Πλανευτές

ΝΕΦΕΛΙΜ:

«Η χαρά είναι ζωγραφισμένη στα μάτια του. Νομίζει ότι τον αγαπώ.

Ας νομίζει ό,τι θέλει, φτάνει να εκπληρώνει τις εντολές μου.

Καθώς διεισδύει μέσα μου, κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι τον Βαλαντίλ».

Το βιβλίο αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που το διαβάζω. Κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2019 και το πήρα τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας. Πέρα από το βιβλίο, γνώρισα έναν άνθρωπο που αγαπάει τη συγγραφή, με έκανε να αγαπήσω το είδος του φανταστικού αλλά και να ανακαλύψω Έλληνες συγγραφείς, που γράφουν αυτό το είδος και όχι μόνο.
Οι Πλανευτές

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Στη Νέα Υόρκη του σήμερα ζει ανάμεσα στους θνητούς μια αρχαία φατρία με υπερδυνάμεις, οι Πλανευτές: Αλλάζουν μορφές για να ζουν στην αφάνεια και για να τραφούν. Τώρα όμως καλούνται να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και να πάρουν μέρος σε έναν πόλεμο που άρχισε χιλιετίες πριν. Αντίπαλός τους, η πανίσχυρη Νεφελίμ που παρακολουθεί κάθε τους κίνηση με τις μαγικές της δυνάμεις. Ο θνητός Έντριαν και η Πλανεύτρα Γιασμίν θα πρέπει να θυσιάσουν πάρα πολλά, πολλά περισσότερα από τον έρωτα ανάμεσά τους που δεν μπορούν να ζήσουν, για να κερδίσουν έναν πόλεμο που δεν ξεκίνησαν αλλά πρέπει να τελειώσουν...

Η συγγραφέας δημιουργεί μια κοσμοπλασία που συνδυάζει τους αρχαίους μύθους με τη σύγχρονη πραγματικότητα και μας αφηγείται μια πρωτότυπη ιστορία επικής φαντασίας με συνεχείς ανατροπές, όπου οι ήρωες αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο: έναν κόσμο όπου η αγάπη μπορεί να έχει μια ευκαιρία...

 

Τίτλος: Οι Πλανευτές

Συγγραφέας: Αργυρώ Χαρίτου

Εκδοτικός οίκος: Momentum

Σελίδες: 532

Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2019

ISBN: 9786188436251

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αργυρώ Χαρίτου

Η Αργυρώ Χαρίτου γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας και ζει στο Κιλκίς με την οικογένειά της. Από μικρή ηλικία αποτύπωνε τις σκέψεις της στο χαρτί είτε με τη ζωγραφική, είτε με τον γραπτό λόγο. Μεγαλώνοντας, την κέρδισε το γράψιμο: Στην αρχή ήταν η αποτύπωση των σκέψεών της, έπειτα οι φανταστικοί ήρωες που ήθελαν να πουν την ιστορία τους και την οδήγησαν στη συγγραφή του πρώτου της μυθιστορήματος.

Είναι συνεργάτης του ηλεκτρονικού περιοδικού για τον τρόμο και το φανταστικό Nyctophilia.gr, όπου παρουσιάζει κριτικές βιβλίων και συνεντεύξεις με Έλληνες συγγραφείς. Διηγήματά της που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς συγγραφής, υπάρχουν στα συλλογικά έργα: «Κόρες της Νύχτας» (2016), «Το Έπος της Φαντασίας: Αδιέξοδο» (2017).

Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα φαντασίας «Οι Πλανευτές» (Editions Momentum). Πέρα από συγγραφέας, είναι και επιμελήτρια κειμένου.


Την Αργυρώ θα τη βρείτε στα social media στους παρακάτω συνδέσμους:

 

Τα πορτρέτα των χαρακτήρων, είναι δημιουργημένα και επιμελημένα από τον συγγραφέα και γραφίστα, Χρήστο Μαργέτα.

182 Προβολές7 Σχόλια

7 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
May 31, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Τέλειο βιβλιο οι Πλανευτες . Ήταν το δεύτερο βιβλίο φαντασίας που διάβασα και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολυ . Κι αυτό το οφείλω σε σένα Ελένη και σε ευχαριστώ πολύ που με έβαλες στον κόσμο της φαντασίας . Εξαιρετική η γραφή της Αργυρους Χαριτου

Like

Georgia Kriki
Georgia Kriki
May 26, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Ψυχή μου όμορφη! Καλή αρχή! Εύχομαι τα καλύτερα!

Υπέροχη παρουσίαση!!! Λάτρεψα την γνωριμία με τους ήρωες! Συγχαρητήρια και σε εσένα, αλλά και τον Χρήστο Μαργέτα για την εκπληκτική δουλειά!

Ανυπομονώ για την συνέχεια!

Like

trinity78
May 26, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Αγαπάμε Πλανευτές. Εξαιρετική παρουσίαση Ελενάκι μου, Μπράβο σε σένα και στο Χρήστο!!

Καλή αρχή

Like

Guest
May 26, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Φοβερή παρουσίαση, ειλικρινά συγχαρητήρια για αυτή την τόσο επαγγελματική ιδέα οι φωτογραφίες των ηρώων φοβερές από τον Χρήστο Μαργέτα και εσύ Ελένη μου είσαι φοβερή. Καλή αρχή και να πλανευσεις όλο τον κόσμο. Να μας βάζεις ακόμα πιο βαθιά στο κόσμο των λέξεων και των νέων δημιουργών.

Like

Guest
May 26, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Έχω πάθει σοκ,τι όμορφη άποψη,τι όμορφες φωτογραφίες,τι παρουσίαση στους πρωταγωνιστές,πω,πω,πω,σας ευχαριστούμε πολύ,καλή αρχή εύχομαι ❤️❤️❤️❤️

Like
bottom of page