top of page

Όνειρα από Φίλντισι

Έγινε ενημέρωση: 19 Μαρ

Υπάρχει μια ιστορία τόσο παλιά που σχεδόν κανείς δεν τη θυμάται. Και αυτή ξεκινάει κάπως έτσι…
Όνειρα από Φίλντισι
Γράφει η Ελένη Ζερβοπούλου,
Το δεύτερο μέρος των Σκοτεινών Όντων είναι εδώ.
Όταν τελείωσα το πρώτο μέρος ήθελα την άλλη μέρα τη συνέχεια, γιατί η συγγραφέας ήταν σαν να έβαζε στοίχημα με τον ίδιο της τον εαυτό, το οποίο για μένα με κέρδισε με το παραπάνω.
 

Πάμε να να θυμηθούμε λίγο τι είναι τα Σκοτεινά Όντα.

  • Όταν ακούτε τη λέξη Υπόκοσμος τι σας έρχεται αμέσως στο μυαλό; Κάτι κακό σίγουρα. Αν σας έλεγα τώρα ότι εκεί ζουν πλάσματα όπως: λύκοι, βρικόλακες, νεράιδες, μάγισσες, τελώνια κτλ, θα το πιστεύατε; Αν όχι, ξεκινήστε να διαβάζετε το πρώτο βιβλίο της σειράς, χθες.

Το Όνειρα από Φίλντισι είναι μια δυνατή συνέχεια.

Μια συνέχεια που όσο και να ήθελα να τη φανταστώ δεν έπιασε κανένα σενάριο του μυαλού μου. Ήταν ακόμα καλύτερο.

  1. Οι σκηνές ζωντανές με δυνατη δράση, καινούργιοι, αλλά και παλιοί ήρωες μας δίνουν τη δική τους μάχη τόσο με νέους εχθρούς όσο και με τον εαυτό τους.

  2. Η φιλία για μένα είναι το κυριότερο στοιχείο που μας δίνει το δεύτερο μέρος.

Γιατί πραγματικά για κάποιους φίλους αξίζει να φτάσεις μέχρι και στον άλλο κόσμο αν μπορείς να τον σώσεις. 

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και όχι τους δειλούς.
Όνειρα από Φίλντισι

Μυστικά και καινούργια δεδομένα βγαίνουν στην επιφάνεια, εδώ θα πω ότι η αγαπημένη μου Σουπιά, κατά κορων Αριών, μπορεί να πέρασε σαν ιδέα στο δεύτερο μέρος, όμως ένιωθα ότι θα ξεπεταχτει εκεί που δεν πρέπει και θα μου τον φάνε λάχανο.Στο δεύτερο μέρος με έκανε να αγαπήσω και να πονέσω περισσότερο τον Ντιμίτρι. 
Πόσο θα αντέξω απέναντι στους δαίμονες; Αν χάσουμε τη μάχη εξαιτίας μου; Δεν είμαι ο Φοίνικας.
 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Πόσοι μπορούν να υποστηρίξουν ότι βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη, αυτή που ζέχνει θάνατο, και κατάφεραν να επιστρέψουν στη ζωή; Πόσοι μπορούν να υποστηρίξουν ότι αντιμετώπισαν κατά μέτωπο τον θάνατο; Η Άννα, αφότου ξύπνησε μέσα σε ένα νεκροτομείο, μπορεί να πει ότι έκανε όλα τα παραπάνω, με επιτυχία… ή μήπως όχι; Μπορεί να άφησε πίσω της τον Υπόκοσμο, όμως όσα έζησε εκεί την καταδιώκουν ακόμη. Η επιλογή που έχει είναι μία, να ψάξει για τα Σκοτεινά Όντα –τους φίλους της– που δραπέτευσαν μαζί της από εκεί. Ένα πρόσωπο από το παρελθόν επιστρέφει για να τη βοηθήσει στην αποστολή της, αλλά και για να της αποκαλύψει την αληθινή ιστορία της οικογένειάς της, μια ιστορία που η Άννα αγνοούσε.          Πολλούς κόσμους μακριά, η Δάφνη βρίσκεται εγκλωβισμένη στα Τάρταρα, τον κόσμο όπου καταλήγουν μετά θάνατον τα υπερφυσικά πλάσματα. Με τον κίνδυνο η ψυχή της να μείνει για πάντα εκεί, αναζητά τον τρόπο να επιτρέψει πίσω και να βρει την Άννα, έχοντας για βοήθεια τον Εμά, τον άγγελο του Θανάτου.  


   Παλιοί και νέοι εχθροί, καθώς και απρόσμενοι σύμμαχοι, εμφανίζονται στον δρόμο των δύο γυναικών. Ένας δρόμος που είναι στρωμένος με όνειρα… Ή εφιάλτες. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Σκοτεινά Όντα έρχεται για να σας ταξιδέψει από τον κόσμο των Ονείρων σε έναν τόπο όπου βασιλεύει το Χάος. 


 Τολμάτε να ονειρευτείτε;

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Νέλλη Κουρκούλη

Η Νέλλη Κουρκούλη γεννήθηκε το 1986 και ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της και την κόρη τους. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.


Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής, ενώ διηγήματά της έχουν διακριθεί στον διαγωνισμό διηγήματος του φεστιβάλ Fantasmagoria και στα βραβεία Larry Niven που διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές». 


Πέρα από τη συγγραφή, απολαμβάνει το διάβασμα και δηλώνει λάτρης της λογοτεχνίας του Φανταστικού.


Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Σκοτεινά Όντα» επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookstagram.

 

*Δημιουργία & επεξεργασία εικαστικών (animation, εξώφυλλο άποψης) - Χρήστος Μαργέτας*


177 Προβολές3 Σχόλια

3 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Georgia Kriki
Georgia Kriki
Mar 13
Rated 5 out of 5 stars.

Το ΛΑ ΤΡΕ ΨΑ!!!! Είναι εξαιρετικό, με πολύ μυστήριο, περιπέτεια και τόσες ανατροπές που σε αφήνουν άφωνο. Τα συναισθήματα που γεννήθηκαν πολλά... Σε αρκετά σημεία ξαφνιάστηκα, είχα ένταση και αγωνία και σε άλλα απλά έλιωσα. Δεν κατάλαβα πότε έφτασα στην τελευταία σελίδα. Δεν μου έφτασε ήθελα και άλλο. Το αγάπησα από την αρχή μέχρι το τέλος!😍😍😍😍

Like

Χρήστος Μαργέτας
Χρήστος Μαργέτας
Mar 13
Rated 5 out of 5 stars.

Εξαιρετική άποψη! Φοβερή σειρά! Ανυπομονούμε για τη συνέχεια! 🙏💜

Like

Guest
Mar 13
Rated 5 out of 5 stars.

Αχ τα όνειρα από φιλντισι είναι απίστευτο περιμένω το τρίτο να δω τι γίνεται γιατί για άλλη μια φορά με άφησε με την μπουκιά στο στόμα.

Like
bottom of page