top of page

ΟΝΕΙΡΟΒΑΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΛΥΦΟΣ

ΟΝΕΙΡΟΒΑΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΛΥΦΟΣ

 

«Έχεις ονειρευτεί ποτέ σου κάτι τόσο δυνατό που ενώ πυροδοτεί το κοιµώµενο σώµα σου µε ενέργεια, εσύ στέκεσαι ανήµπορος να ξυπνήσεις; Να νιώθεις πως o νους αδυνατεί να ξαποστάσει γιατί όλη αυτή η φασαρία, που µατώνει τους νευρώνες σου υπόσχεται έναν «ατέρµονα βασανιστικό» ύπνο…ένα σιωπηλό µαρτύριο; Όχι; Δεν ξέρεις…Τότε είσαι αφάνταστα τυχερός, γιατί το να ονειρεύεσαι θεωρείται ασθένεια στον Δακτύλιο και οι «άρρωστοι» απειλή για τους υγιείς της Νέας Τάξης».

Σε ένα ουτοπικό, τεχνολογικά προηγµένο µέλλον, όνειρα και προσδοκίες αντιµετωπίζονται ως «ασθένεια» και ο «υγιής» κόσµος περιστρέφεται ιδανικά γύρω από µια καλοστηµένη ζωή, χωρίς πάθη και επιθυµίες. Ποια είναι όµως η µοίρα εκείνων που δεν µπορούν να λυτρωθούν από την κατάρα τού να ονειρεύονται;

Η Άλις, που από µικρή υποφέρει την ιδιαιτερότητα ενός άγρυπνου µυαλού, προσπαθεί να βρει τη θέση της σε έναν Κόσµο αρνητικά διακείµενο στην ονειρική συνείδηση. Η γνωριµία της µε ένα φυλακισµένο, τον Λάντον, θα ανατρέψει τη βαθιά ριζωµένη «Ιδέα», που της έχει επιβληθεί σχετικά µε τα Όνειρα και πριν πέσει η αυλαία θα βρει τον εαυτό της ανάµεσα σε πλάσµατα περίεργα και επικίνδυνα, που µάχονται να επανεφεύρουν την Ελευθερία τους!

Ένα κυνήγι δικαίωσης και συνεχείς ανατροπές σε έναν καθηλωτικό Πόλεµο Ιδεών.

 

Βιογραφικό Συγγραφέα

Η Ευτυχία Μαρτινίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 1995. Το 2008, ως µαθήτρια γυµνασίου τιµήθηκε µε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισµό, που εκπονήθηκε από την οργάνωση Mediterranean SOS. Απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ, εργάζεται ως ερευνήτρια στον τοµέα της Μεταβολοµικής και Μοριακής Βιολογίας Αρωµατικών και Θεραπευτικών φυτών, στο Τρέντο της Ιταλίας, ενώ τώρα τελειώνει και το διδακτορικό της στο Πανεπιστήµιο Φαρµακολογίας, στο Marburg της Γερµανίας. Άρθρα και µελέτες της οµάδας της έχουν πρόσφατα δηµοσιευτεί σε επιστηµονικά περιοδικά, ενώ το «Ονειροβάµων» είναι το πρώτο µυθοπλαστικό έργο της. Τόσο η πορεία όσο και η ολοκλήρωση του µυθιστορήµατος, το 2021, είναι συνδεδεµένα µε την παραµονή της στον Ιταλικό Βορρά, που ταλαιπωρήθηκε από την επέλαση του covid-19.


9 Προβολές1 Σχόλιο

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Oct 24, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Δυστοπια με στοιχεία περιπέτειας, Μυστήριου, ανατροπών, πολεμικής Ιντριγκας! Συναισθηματική φόρτιση και ενδιαφέρον χαρακτήρες. Προσωπικα δεν μπορούσαν να σταματήσω να διαβάζω, σε κάνει να αναλογιστείς και να προβληματιστεις, χωρίς να σου ληστευει την χαρα της αναγνώσης ενός γνήσιου βιβλίου φαντασίας! Win - win situation!

Like
bottom of page