top of page

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Βιβλιόφιλοι του Ελληνικού Bookstagram (Μέρος 2º)

Έγινε ενημέρωση: 30 Δεκ 2023

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Βιβλιόφιλοι του Ελληνικού Bookstagram (Μέρος 2º)

Books and Freckles: Το αναγνωστικό έτος 2023, έπιασες το στόχο που είχες θέσει για τα  βιβλία που ήθελες να διαβάσεις;

Erika Neraida: Να σου πω την αλήθεια πότε δεν βάζω στόχο στο διάβασμα,αρκεί να έχω χρόνο.


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Ναι έπεισα τον αναγνωστικό στόχο που είχα βάλει αυτή την χρονιά, που ήταν τα 80 βιβλία και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχω φτάσει να έχω διαβάσει 85 και έχουμε ακόμα μέρες για να διαβάσω και άλλα.‘Ισως μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου να έχω φτάσει και τα 100.


Mike the fighter: Ναι + κάποια βιβλία παραπάνω


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Δεν είχα θέσει στόχο, γιατί ξέρω ότι, λόγω χρόνου δεν θα μπορέσω να διαβάσω πολλά βιβλία. Αλλά είμαι ικανοποιημένη που κατάφερα να διαβάσω κάμποσα, αλλά και να δουλέψω αρκετά ακόμα!


Εβίτα Αγγελοπούλου: Ο μόνος αναγνωστικός στόχος που βάζω είναι να απολαμβάνω ότι διαβάζω και αυτό επετεύχθη σε πολύ μεγάλο βαθμό και φέτος!!

Books and Freckles: Είναι κάποιο βιβλίο που θα ήθέλες να διαβάσεις μέσα στη χρονιά που μας πέρασε και δεν μπόρεσες; Τι ήταν αυτό που σε κράτησε από το να το διαβάσεις;

Erika Neraida: Ναι έχω ένα βιβλίο που δεν μπόρεσα να το πιάσω, το ''Αναμνήσεις μιας Γκέισας '' Κάνω πίσω λόγο όγκου και θέλω να μην έχω πολλές υποχρεώσεις όταν το ξεκινήσω.


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Ήθελα να ξεκινήσω την σειρά της Cassandra Clare The Dark Artifices και είχα αρχίσει το πρώτο βιβλίο αλλά δεν είχα καθόλου όρεξη να το προχωρήσω, δεν έκανε για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και δεν πίεσα τον εαυτό μου γιατί θέλω όταν θα έρθει η ώρα να το πιάσω στα χέρια μου να είμαι αντικειμενική και να μην γράψω μια κρητική που δεν μου άρεσε ένα βιβλίο ενώ δεν ήμουν στο mood να το διαβάσω.


Mike the fighter: Όχι, νομίζω ό,τι θέλω το έχω διαβάσει


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Πολλά! Θα ήθελα να διαβάσω την Τέταρτη Πτέρυγα, που το έχω πάρει από την προ-κυκλοφορία και κάθε μέρα με κοιτάζει από το τραπέζι του σαλονιού. Θα έρθει ο καιρός του, πού θα μου πάει!


Εβίτα Αγγελοπούλου: Ναι είναι 2-3 αλλά λόγω δουλειάς, κόρης και συνεντεύξεων και λοιπών υποχρεώσεων, δεν έχω προλάβει! Δεν με πειράζει βέβαια γιατί θα το κάνω σύντομα!

Books and Freckles: Σε σχέση με πέρυσι αγόρασες περισσότερα βιβλία ή λιγότερα;

Erika Neraida: Να σου πω δεν ξέρω...... γιατί οπότε βρω ευκαιρία αγοράζω!!! 


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Αγόρασα πολύ περισσότερα βιβλία φέτος από ότι πέρυσι, γιατί έβαλα και την Αγγλική λογοτεχνία πιο πολύ στην καθημερινότητα μου, οπότε αρκετά βιβλία τα αγόραζα στα Αγγλικά και μου ερχόντουσαν πιο φθηνά. Οπότε αντί να πάρω ένα βιβλίο με 15 η 20 ευρώ έπαιρνα δύο βιβλία στα αγγλικά.


Mike the fighter: Περισσότερα


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Σύμφωνα με το πορτοφόλι μου, πολλάαα περισσότερα. Και πέρυσι είχα ήδη αγοράσει πολλά.


Εβίτα Αγγελοπούλου: Λιγότερα αγορασα αλλά έχω περισσότερα απ’οσα θα αγόραζα!!

Books and Freckles: Ποιο βιβλίο - συγγραφέα ξεχώρισες το 2023;

Erika Neraida: Αχ τι μου κάνεις τώρα, πολύ δύσκολη ερώτηση,αχ δεν μπορώ να πω έναν, είναι πολύ οι συγγραφείς που μου άρεσε οι γράφει τους,οι ιστορίες τους, λυπάμαι!


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Δύσκολη ερώτηση γιατί έχω διαβάσει αρκετά βιβλία από διάφορους συγγραφείς και φυσικά διάφορες κατηγορίες, αλλά αν δεν σας πειράζει θα πω δυό στην κατηγορία του φανταστικού ξεχώρισα την Brigid Kemmerer και στην κατηγορία της Ρομαντικής Λογοτεχνίας θα πω την Ana Huang με την σειρά Twisted.


Mike the fighter: Σκοτεινή κληρονομία Γιώργος Αγγελίδης


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Το 2023 διάβασα αρκετούς συγγραφείς που δεν είχα ξαναδιαβάσει και μπορώ να πω ότι χαίρομαι που το δοκίμασα. Ανάμεσα σε αυτά το Ζώνη 5 της Ειρήνης Βαρδάκη, το Χωρίς Άντρες του Χρήστου Αζαριάδη, το Επιβάτες της Αποβάθρας 5 της Clare Pooley. 


Εβίτα Αγγελοπούλου: Δυσκολεύομαι τόσο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, καθώς μέσω των συνεντεύξεων κάθε χρόνο έχω τη χαρά να διαβάζω πληθώρα αξιόλογων ελληνικών βιβλίων και να γνωρίζω εξαιρετικούς/ές συγγραφείς.. Οπότε θα πω, πηγαίνετε στο between storylines στο ινσταγκραμ να τα δείτε όλα!!

Books and Freckles: Τι θα άλλαζες αν μπορούσες στο χώρο του βιβλίου;

Erika Neraida: Εεεε τι θα άλλαζα, σίγουρα της τιμές, το τρόπο που συμπεριφέρονται  κάποιοι συγγραφείς και εννοείται ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που η πέννα τους είναι πολύ καλή και δεν είναι τόσο δημοφιλής.


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Θα πω για κάτι που έγινε πρόσφατα και με ενόχλησε πάρα πολύ. Όταν ένας εκδοτικός έχει βάλει μια ημερομηνία κυκλοφορίας και μπορείς να κάνεις προπαραγγελία καλό θα ήταν να μην αλλάζει την ημερομηνία καταλαβαίνω ότι μπορεί να γίνει λόγω φόρτου παραγγελιών αλλά από την στιγμή που μας δίνει κάποια άλλη ημερομηνία να τειρίσει τις αποστολές και όχι κάθε μέρα να μας λέει θα σταλούν αύριο και να μας το πηγαίνουν από μέρα σε μέρα.


Mike the fighter: Τις ευκαιρίες που δίνονται στους νέους συγγραφείς


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Θα ήθελα ένας συγγραφέας στην Ελλάδα να μπορεί να ζήσει από αυτό! (Πιο πιθανό να δω δράκο, ε; )


Εβίτα Αγγελοπούλου: Ω είναι τόσοι πολλοί οι τομείς και δεν ξερω σε ποιον αναφέρεσαι αλλά θα πω πως γενικά νιώθω πως λίγη περισσότερη αγάπη και αλληλεγγύη, χρειάζεται, όπως και παντού στην κοινωνία μας!

Books and Freckles: Πες μας ένα σημαντικό γεγονός που έζησες μέσα στο 2023, είτε ως αναγνωστης, είτε ως συγγραφέας;

Erika Neraida: Μου αρέσει η μορφή της αγάπης που την περιγράφουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας αλλά στο τέλος είναι ίδια.... έχει την ίδια σημασία...την ίδια ζεστασιά!!!!


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Φέτος γνώρισα από κοντά τον Δημοσιογράφο και συγγραφέα Πάνο Σόμπολο το ήθελα πάρα πολύ να γίνει κάποια στιγμή, και ένα βιβλιοπωλείο στην πόλη μου κανόνισε να γίνει αυτή η εκδήλωση για το νέο του βιβλίο και ήταν από τα καλύτερα πράγματα που έγιναν φέτος.


Mike the fighter: Με ζήτησαν για beta reader


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Τέλη του 2022 εκδόθηκε το πρώτο μου σόλο βιβλίο (Αίμα από Ασήμι, για όσους δεν με γνωρίζουν) και μέσα στο 2023 μου δόθηκαν ευκαιρίες να μιλήσω με κόσμο που το διάβασε, να μάθω εντυπώσεις, να ακούσω για τα συναισθήματα που τους προκάλεσε… Αυτό ήταν αναντικατάστατο!

Φυσικά, δεν μπορώ να αφήσω εκτός το ότι το συλλογικό μας έργο με το Moonlight Tales κέρδισε στα βραβεία του φανταστικού Everlies. Ακόμη τσιρίζω!


Εβίτα Αγγελοπούλου: Αναμφισβήτητα η παρουσίαση των βραβείων φαντασίας everly , που έγινε τον Οκτώβριο του 2023 στα πλαίσια του εξαιρετικού fantasy festival!

Η πρόταση λοιπόν προέκυψε από την ενασχόληση μου με το bookstagram και είμαι βαθιά ευγνώμων για αυτό!!


Books and Freckles: Έχει αποδειχτεί ότι οι Έλληνες αναγνώστες δεν εμπιστεύονται εύκολα Έλληνες συγγραφείς. Πιστεύεις ότι υπάρχει λόγος; Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι συγγραφείς και οι εκδοτικοί για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία;

Erika Neraida: Δυστυχώς δεν το έχω προσέξει γιατί διαβάζω πολλούς Έλληνες συγγραφείς.


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Δεν υπάρχει λόγος πλέον έχουμε πολύ καλούς συγγραφείς όχι όπως πιο παλιά που ήταν περιορισμένες οι κατηγορίες π.χ κοινωνικά, ρομαντικά. Πλέον έχουμε πολλούς συγγραφείς που γράφουν πολλά είδη και καλό θα ήταν να δίνουμε ευκαιρίες και να διαβάζουμε μπορεί να βρούμε κάτι που θα μας αρέσει. Πιστεύω ότι οι εκδοτικοί δεν έχουν χοιριστεί καλά το θέμα τις προωθησεις Ελλήνων συγγραφέως, δίνουν όλο το βάρος στα “μεγάλα” ονόματα και οι πιο “μικροί” συγγραφείς περνούν απαρατήρητοι.


Mike the fighter: -


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Αυστηρότερη επιλογή βιβλίων, καλύτερη αξιολόγηση, σοβαρή επιμέλεια. Στο εξωτερικό, όταν ένας συγγραφέας παραδίδει το βιβλίο του, δουλεύουν εκατό άνθρωποι πάνω σε αυτό. Διορθωτές, επιμελητές, σύμβουλοι πλοκής κ.α. Σε συνεργασία με τον συγγραφέα αναδεικνύουν τα δυνατά σημεία του κάθε έργου και πετάνε έξω τα περιττά. Στην Ελλάδα είμαστε δυστυχώς one-man’s show. Πολλά βιβλία εκδίδονται χωρίς επιμέλεια ή με μόνο μια απλή διόρθωση, και λίγοι είναι οι συγγραφείς που ψάχνονται να δουλέψουν από πριν όσο μπορούν το βιβλίο τους, από την έρευνα ως τη διόρθωση.


Εβίτα Αγγελοπούλου: Ότι και στη ζωή γενικότερα…Να πιστεύουν στον εαυτό τους, να μην κάνουν τίποτα διεκπεραιωτικα, να βάζουν ψυχή και σίγουρα θα αναγνωριστεί η αξία όπου υπάρχει!

Προσωπικά λατρεύω ελληνικά βιβλία και πιστεύω πως ανοίγει η αγορά όλο και περισσότερο!!


Books and Freckles: Ποιο είδος πιστεύεις ότι είναι το επικρατέστερο στην Ελληνική λογοτεχνία;

Erika Neraida: Αυτό που είναι και επίκαιρο στην ζωή μας!!!


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Το είδος που πιστεύω ότι διαβάζει ο μέσος Έλληνας είναι τα κοινωνικά - ιστορικά μυθιστορήματα.


Mike the fighter: Αστυνομικό


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Το ιστορικό-κοινωνικό μυθιστόρημα και μετά το αστυνομικό/μυστηρίου.


Εβίτα Αγγελοπούλου: Κοινωνικό.

Books and Freckles: Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι συγγραφείς επιλέγουν την αυτοέκδοση, για το βιβλίο τους. Πιστεύεις ότι αυτό είναι το μέλλον της έκδοσης;

Erika Neraida: Τι να πω τώρα εγώ σε αυτή την ερώτηση, σίγουρα κάτι φταίει,ζητάνε πολλά;;;;;


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Η αυτοέκδοση ιδιαίτερα στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Ναι μερική συγγραφείς το προτιμούν αλλά πρέπει να έχεις κάποιο κοινό, να σε γνωρίζει για να αγοράσει αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να πουλήσεις. Όχι δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το

μέλλον της εκδόσεις στην Ελλάδα θα περάσουν πολλά χρόνια για να είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο και να έχουν πόρους οι συγγραφείς μέσα από την αυτοέκδοση.


Mike the fighter: Όχι


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Θέλω να ελπίζω πως όχι. Γιατί, παρ’ ότι η αυτοέκδοση από μόνη της δεν είναι κακή, η μορφή της στον ελληνικό εκδοτικό χώρο εστιάζει στο να βγάλει ένας εκδοτικός κέρδος από τους ίδιους τους συγγραφείς. Να εκδώσει ένα βιβλίο δίχως να πάρει κανένα οικονομικό ρίσκο. Και αυτό οδηγεί αυτόματα στο να επιλέγει άκριτα ποια βιβλία θα εκδώσει και να μην τα στηρίζει έπειτα όσο θα έπρεπε. Κατ’ εμέ, οι συγγραφείς θα έπρεπε να μπορούν να ασχολούνται μόνο με το γράψιμο ενός βιβλίου. Γιατί αυτή είναι η δουλειά μας και είναι δύσκολη. Τα υπόλοιπα πρέπει να αφήνονται στα χέρια επαγγελματιών (έκαστος στο είδος του!). Γι’ αυτό άλλωστε η νόμιμη αμοιβή ενός συγγραφέα είναι το 10%. Το υπόλοιπο 90% θα το πάρει ο εκδότης, ώστε να βγάλει τα έξοδά του, αλλά και το δικό του κέρδος.

Η αυτοέκδοση, αναγκαστικά, δίνει στον συγγραφέα ρόλους που δεν θα έπρεπε να παίζει.


Εβίτα Αγγελοπούλου: Όχι, δεν το πιστεύω αν και σίγουρα είναι μια λύση την οποία θα επέλεγα και εγώ αν ήμουν συγγραφέας και πίστευα στο έργο μου!

Books and Freckles: Πόσο εύκολο είναι να εκφράσεις την άποψη σου σε μια βιβλιομάδα;

Erika Neraida: Πολύ καλή ερώτηση, πάρα πολύ δύσκολο να εκφράσεις την γνώμη σου σε κάποιες ομάδες, δεν σου επιτρέπουν να εκφραστεις όπως πραγματικά σου έβγαλε ένα βιβλίο,σε παίρνουν από τα μούτρα. Θέλουν μόνο θετικά.


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια γνώμη θετική ή αρνητική το θέμα είναι να πεις την γνώμη σου και να σέβεται ο ένας την άποψη του άλλου, αλλά όπως ξέρουμε αυτό για κάποιος ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο και το έχουμε δει κατά καιρούς και στην βιβλιοφιλική κοινότητα, πολύ άνθρωποι εκφράζουν την άποψή τους με άκομψο τρόπο και προσπαθούν να στην επιβάλουν. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να βλέπω διάφορες απόψεις για βιβλία γιατί αυτό μας κάνει αντικειμενικούς. Αν μας αρέσει σε όλους το ίδιο βιβλίο δεν θα είχε νόημα να το συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις πρέπει να μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα την γνώμη μας, αλλά πάντα με ευγενικό τρόπο.


Mike the fighter: Μέτριο


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Εύκολο είναι να την εκφράσεις. Μπορεί να πέσουν να σε φάνε, όσοι δεν συμφωνούν μαζί σου, αλλά το ίδιο δεν γίνεται σε όλα τα πλαίσια και για όλα τα θέματα της ζωής; Πες αυτό που νιώθεις, τεκμηρίωσέ το με λογικά επιχειρήματα, και δέξου τις αντίθετες απόψεις, όπως θέλεις εσύ ο ίδιος να δέχονται τη δική σου. Δημοκρατία έχουμε (λέμε τώρα).


Εβίτα Αγγελοπούλου: Όσο εύκολο να την εκφράσεις σε οποιοδήποτε κοινωνικό σύνολο! Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως από τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα. Όπως και να έχει θεωρώ πως είναι υπέροχο να συμμετέχουμε σε ομάδες, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να κάνουμε φιλίες! Προσωπικά μου έχει συμβεί και είμαι πολύ ευγνώμων και γι αυτό!!

Books and Freckles: Πρότεινε ένα βιβλίο, Έλληνα συγγραφέα, που βγήκε το 2023 και θα πρέπει κάθε αναγνώστης να το έχει στη βιβλιοθήκη του.

Erika Neraida: Ααααα δεν ξέρω πότε βγήκε .....καλέ βοήθεια δεν έχω;;;;;;;


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Μέσα στον 2023 διάβασα το βιβλίο Η Γη του Άβελ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή και ανήκει στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας είναι ένα βιβλίο που το προτείνω γιατί με άφησε έκπληκτη και να σας πω ότι δεν προτιμώ τέτοιου είδους βιβλία, οπότε πιστεύω ότι θα άρεσε σε πολύ κόσμο και ότι θα το λατρέχουν και αυτοί που δεν διαβάζουν επιστημονική φαντασία.


Mike the fighter: Σκοτεινή κληρονομιά


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Το There once was a myth φυσικά. Δεν είναι απλώς ενός Έλληνα συγγραφέα αλλά 22. Τι άλλο θέλετε;


Εβίτα Αγγελοπούλου: Επαναλαμβάνω, μπείτε στο between storylines να δείτε!!

Books and Freckles: Ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος στη λογοτεχνία;

Erika Neraida: Εννοείται με την ρομαντική λογοτεχνία,θέλω ρομαντισμό,είτε κοινωνικό,είτε φανταστικό!!!


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Δύσκολοι ερώτηση γιατί διαβάζω από πολλά είδη αλλά θα σας πω αυτό που διάβασα περισσότερο αυτό το χρόνο και δεν είναι άλλο από τα βιβλία φαντασίας και τα ρομαντικά είναι οι δύο κατηγορίες που διάβασα περισσότερο φέτος και αγάπησα λιγάκι παραπάνω.


Mike the fighter: Αστυνομικό


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Δεν χρειάζεται να πω πολλά εδώ: ΦΑΝΤΑΣΙΑ και ξερό ψωμί!


Εβίτα Αγγελοπούλου: Φαντασία και σκοτεινό ρομαντικό

Books and Freckles: Γράψε μία ή όσες ευχές θέλεις για το 2024.

Erika Neraida: Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου,ο καθένας ξεχωριστά να βρει τον εαυτό του, να τον αγαπήσει,να του δώσει τις ευκαιρίες και το χρόνο για να δυναμώσει αυτό που έχει κρύψει για κάποιο λόγο πολύ βαθιά μέσα του!!!!Να ζήσει την κάθε του στιγμή με ελευθερία και αγάπη

Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και πολλές όμορφες στιγμές και δημιουργίες με τους ανθρώπους μας


Σταυρούλα Σωτηροπούλου: Ελπίζω να έχουμε μια Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και να γίνουν πραγματικότητα όλοι οι στόχοι που θα θέσουμε για αυτή την χρονιά.


Mike the fighter: Υγεία και αγάπη


Αγγελίνα Παπαδημητρίου: Εύχομαι το 2024 να φέρει σε όλους μας τύχη, γιατί μας έχει εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια και πολύ δυσκολευόμαστε. Όταν είσαι τυχερός, όλα τα άλλα έρχονται 😉

Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη. Καλές γιορτές!


Εβίτα Αγγελοπούλου: Ευχομαι υγεία, αγάπη και απέραντη χαρά σε όλα μας!!

Να βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας και για αυτούς που αγαπάμε γιατί αυτό μετράει τελικά!!

 

Γεια σας, οι περισσότεροι με ξέρετε σαν Erika neraida ,το όνομα μου είναι Γλυκερία, απλά σε κάποιον δεν άρεσε τόσο και βγήκε το χαϊδευτικό Έρικα.

Όσο για την ηλικία μου,όπως ξέρετε μια νεράιδα δεν αποκαλύπτει πότε τα χρόνια της!!!

Γεννήθηκα Αθήνα,ζω στην Αθήνα, χαρίζοντας λίγη νεραιδοσκονη γύρω μου για να γίνει όμορφη η ατμόσφαιρα. 

Το όνειρο μου είναι να καταφέρω να γράψω ένα βιβλίο από τα ημερολόγια που γράφω από πολύ μικρή ηλικία.

Αγαπώ τα βιβλία,τα ταξίδια και τους ανθρώπους που ξέρουν να χαμογελούν και δίνουν τεράστιες αγκαλιές.
Ονομάζομαι Σταυρούλα και είμαι 23 χρονών. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα φυσικοθεραπείας και επίσης έχω τελειώσει και ονυχοπλαστική. Αυτό το διάστημα δεν δουλεύω κάπου λόγω εγκυμοσύνης αλλά έπειτα από αυτό θέλω να προσπαθήσω να βρω μια δουλειά που να είναι πάνω στον χώρο του βιβλίου. Αυτή την χρονική περίοδο γράφω κριτικές για τα βιβλία που διαβάζω και τις ανεβάζω στο προφιλ μου στο instagram.Η Αγγελίνα Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1990 στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Σαλαμίνα. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί κάπου στο ενδιάμεσο, σαν μια σύγχρονη Περσεφόνη –λίγες μέρες στο ένα μέρος και λίγες στο άλλο. Όταν δεν είναι σούπερ ήρωας, δηλώνει φιλόλογος και συγγραφέας, όπως φυσικά και blogger. Η μεγάλη της αγάπη για τα βιβλία, την οδήγησε στο να συμμετάσχει στη δημιουργία του Moonlight Tales, το οποίο διαχειρίζεται μέχρι και σήμερα. Μέχρι στιγμής έχει ασχοληθεί με το διαδικτυακό ραδιόφωνο, τη δημιουργία ιστοσελίδων, την κριτική βιβλίων και ταινιών, καθώς και την επιμέλεια μυθιστορημάτων. Λατρεύει τη λογοτεχνία στο σύνολό της, το σινεμά και τα παιχνίδια στρατηγικής, όπως και κάθε τι που έχει να κάνει με τη φαντασία. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 είναι εισηγήτρια σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στο Εργαστήρι Scripta Manent, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πηγή και συνεργάζεται ως επιμελήτρια με διάφορους εκδοτικούς. Στο site συμμετέχει με συγγραφικά άρθρα, διηγήματα και μυθιστορήματα, ενώ είναι και υπεύθυνη συντονισμού του τμήματος επιμέλειας και δημιουργίας εξωφύλλων. Θα βρείτε πολλές συγγραφικές δημιουργίες στο blog, με πιο πρόσφατη τη μικρού μήκους ιστορία της με τίτλο "Βρικόλακες με το ζόρι" και την ιστορία φαντασίας "Η άργυρος χορδή".

Η Εβίτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και από μικρή λάτρευε τον χορό και το διάβασμα. Μέσα από διάφορες εργασιακές εμπειρίες και σπουδές, κατέληξε στη διδασκαλία ως τη δουλειά των ονείρων της και απολαμβάνει κάθε λεπτό μέσα σε αυτή!

 Η αγάπη της για τα βιβλία την ώθησε να δημιουργήσει βιβλιοφιλικούς λογαριασμούς στο ινσταγκραμ και στο τικ τοκ όπου μαζί με την κόρη της Ελεάνα, παρουσιάζουν βιβλία παιδικά και ενηλίκων!

Οι Έλληνες και Ελληνίδες συγγραφείς τράβηξαν την προσοχή της και αποφάσισε να δημιουργήσει μία ενότητα με συνεντεύξεις, με τίτλο "Between storylines", όπου κάθε εβδομάδα, τον τελευταίο χρόνο, συνομιλεί με συγγραφείς και μαζί αναλύουν τους χαρακτήρες, την πλοκή, τα συναισθήματα και τη διαδικασία συγγραφής του εκάστοτε βιβλίου!

Βρίσκει την δημιουργικότητα ως ένα από τα καλύτερα μέσα καταπολέμησης των δυσκολιών της καθημερινότητας και πιστεύει πολύ στο ρητό " Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο"!

 

Επιμέλεια ερωτήσεων συνέντευξης - Αργυρώ Χαρίτου

47 Προβολές1 Σχόλιο

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
erineraida
Dec 29, 2023

Δεν έχω λόγια,σε ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά,μου έδωσες πολύ χαρά,καλή πρωτοχρονιά 🦌🧸🧸

Like
bottom of page