top of page

Το δικό μας για πάντα

Όταν βρέχει, οι άγγελοι μας στέλνουν ευλογίες.
Το δικό μας για πάντα

Λέμε πολύ συχνά: Θα σε αγαπώ για πάντα. Κάποιος θα απαντήσει: τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Υποσχόμαστε στα παιδιά μας, αλλά και στο σύντροφο μας ότι θα είμαστε δίπλα τους για ‘πάντα’. Τι σημαίνει όμως το ‘για πάντα’; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί; 

 

Κάθε φορά που εκφράζεις ό,τι νιώθεις, γεμίζεις με φως. Αντιθέτως τις στιγμές που επιλέγεις να σωπάσεις, γεμίζεις πίκρα, φόβο και απογοήτευση. Να το θυμάσαι.Γράφει η Ελένη Ζερβοπούλου,

Το δικό μας για πάντα είναι ένα βιβλίο με ταξίδι την ψυχή. Οι ήρωές μας έχουν ο καθένας το δικό του φορτίο που κουβάλαει, απο την πρώτη του ανάσα θα πω εγώ, μέχρι οι ψυχές τους να συναντηθούν. Μια τυχαία συνάντηση που είχαμε, αν όχι οι περισσότεροι, αρκετοί από εμάς και νιώσαμε σαν να γνωριζόμαστε από παλιά, ο ένας με τον άλλον.   

Τον έρωτα για να τον νιώσεις, χρειάζεται να τον γευτείς με την ψυχή σου.

 

Η Μυρτώ, η πρωταγωνίστρια, μας λέει ότι όταν νιώσεις, δεν θα χρειαστείς, φανταχτερές λέξεις για να εκφράσεις αυτα που νιώθεις. Θα τα εκφράζεις στο

  1. χαμόγελο,

  2. στο φιλί,

  3. στο χάδι...

Αυτό έκανε και η συγγραφέας.

Μιλάει για την αγάπη μέσα από ένα ταξίδι της ψυχής, όμως για να φτάσεις να είσαι ελεύθερος χωρίς να σε ακολουθεί ο πόνος του παρελθόντος, χρειάζεται να γνωρίσεις τον εαυτό σου.

  • Η συγγραφέας σαν ενεργειακή θεραπευτρια περνάει αυτή την αγάπη μέσα στο βιβλίο και χωρίς να κουνάει το δάχτυλο στον αναγνώστη, τον κάνει να σκεφτεί το μέσα του. 

Το δικό μας για πάντα

Με έμαθε να νιώθω όμορφα με το σώμα μου. Όταν στέκομαι γυμνή απέναντι σου, δεν ντρέπομαι. Νιώθω ολόκληρη. Σ΄ευχαριστώ, γιατί μαζί σου έμαθα να αγαπώ όλες μου τις ατέλειες. 

 

Ένα βιβλιο λοιπόν που μιλάει

  1. για την ελπίδα,

  2. τις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή,

  3. τη λύτρωση

  4. και πόσο τελικά οι τυχαιές γνωριμίες δεν είναι τόσο τυχαίες. Η γραφή είναι απλή και άμεση. Ένα ταξίδι που πραγματικά θα σας κάνει να σκεφτείτε τι σημαίνει το δικο σας για πάντα, αλλά και η συγχώρεση. Όταν έκλεισα το βιβλίο, θύμωσα, όμως έκλεισα τα μάτια και έκανα ένα γρήγορο, νοερό ταξίδι μέσα στο βιβλίο και ένιωσα ότι δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα αυτός ο κύκλος. 

 

 ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο Άγγελος και η Μυρτώ προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους κι ο καθένας τους κουβαλάει το δικό του φορτίο και τις προσωπικές του πληγές από τα εφηβικά του χρόνια. Η σχέση τους, απρόσμενη αλλά δυνατή, εξελίσσεται με γνώμονα την αγάπη και τους βοηθά να θεραπευτούν από τα τραύματα του παρελθόντος.


Απολαμβάνοντας το δικό τους «πολύτιμο» στη ζωή, μαθαίνουν να αποδέχονται, να εξηγούν, να κατανοούν, να συγχωρούν, να απολαμβάνουν. Και στο τέλος συνειδητοποιούν πως ο χρόνος είναι κάτι σχετικό και πως το «για πάντα» μπορεί να κρατήσει μόνο μερικές στιγμές και παρ’ όλα αυτά να είναι αρκετό.


Μέσα από τη Μυρτώ, η συγγραφέας, ως ενεργειακή θεραπεύτρια, μας συστήνει στον κόσμο των εναλλακτικών θεραπειών και μας αποκαλύπτει πώς μια διαφορετική προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να επουλώσει τα τραύματά του.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Χαρά Μαρκατζίνου

Η Χαρά Μαρκατζίνου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών, life coach και ενεργειακή θεραπεύτρια. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε σε δημιουργικά μονοπάτια, όπως είναι η συγγραφή και η ζωγραφική. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ το 2019 ξεκίνησε το συγγραφικό της έργο με την παιδική ιστορία Ο μοναχικός Αντώνης και η νεράιδα της χαράς. Ακολούθησαν δύο μυθιστορήματα, το Όσα δεν σου είπα (2020) και η Όλγα (2021), που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα και έχει δημοσιεύσει ηλεκτρονικά διηγήματα. Επιθυμία της είναι να προσφέρει στους συνανθρώπους της και όνειρό της να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ξανά στην αγάπη. (Πηγή: "Εκδόσεις Κάκτος", 2024)

 

*Δημιουργία & επεξεργασία εικαστικών (animation, εξώφυλλο άποψης) - Χρήστος Μαργέτας*

33 Προβολές0 Σχόλια

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page