top of page

Το τραγούδι των σκλάβων

Το τραγούδι των σκλάβων - Άποψη βιβλίου

Το τραγούδι των σκλάβων

Οι άνθρωποι αλλάζουν, όμως όχι όλοι και όχι ριζικά…


 

Γράφει η Ελένη Ζερβοπούλου,

Το τραγούδι των σκλάβων είναι το δεύτερο βιβλίο που διαβάζω από τον συγγραφέα. Πέρα από τον τίτλο που ήταν αυτός που με έκανε να θέλω να το πάρω, είναι και η φράση που αναγράφεται κάτω από τον τίτλο:

  • Σ’ ένα κόσμο όπου κυριαρχεί η αδικία, η αντίσταση γίνεται ανάγκη. 

Ο κόσμος που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας, είναι από αυτούς τους κόσμους που δεν θα θέλαμε να ξέρουμε ότι υπάρχουν. Μπορεί να είναι φανταστικός, όμως δεν απέχει και πολύ από τον σημερινό.

Ο πρωταγωνιστής μας, ο Άρμιν είχε την ατυχία να γενηθεί και νόθος σε έναν κόσμο όπου για οτιδήποτε διαφορετικό, γίνεσαι δαχτυλοδειχτούμενος.

Ο Άρμιν βίωσε τον

  1. εξευτελισμό,

  2. το μαστίγιο,

  3. την ωμή βια, είτε λεκτικά, είτε ψυχολογικά.

  4. Βίωσε τη σκλαβιά σε όλες τις μορφές, γιατί πέρα από το σώμα μπορείς να φυλακίσεις και την ψυχή. Κάθε μέρα ένας αγώνας να κρατηθεί ζωντανος και να εκπληρώσει μια υπόσχεση. Άραγε θα τα καταφέρει;

Το τραγούδι των σκλάβων

Τα πάντα μπορούν να σκοτώσουν έναν σκλάβο, προτιμώ να πάω από μεγάλη καρδιά παρά επειδή έμεινα σιωπηλος.Ο συγγραφέας κάνει καλή χρήση της Ελληνικής γλώσσας, γεμίζει τον αναγνώστη με εικόνες και ταξιδεύει τον αναγνώστη στον κόσμο του Νάζαρ.

Τα μηνύματα που περνάει είναι πολλά και τα συναντάμε καθημερινά κι εμείς. Έχει κάνει καλή σωματοποίηση πέρα απο τον Άρμιν και σε μερικούς δεύτερους χαρακτήρες. Η ροή του αν και αβίαστη, προσωπικά έμενα θα μου άρεσε να είναι αρκετές λέξεις μικρότερο. Σε γενικές γραμμές είναι ένα αξιόλογο ανάγνωσμα για τους λάτρεις του είδους.


Μερικές φορές η σκλαβία αποδεικνύεται χειρότερη απ’ το θάνατο…

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Το τραγούδι των σκλάβων
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μανώλης Παλαβούζης

Ο Μανώλης Παλαβούζης γεννήθηκε το 1994 στον ακριτικό Έβρο. Σπούδασε την Επιστήµη του Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου και ολοκλήρωσε τις µεταπτυχιακές του σπουδές στη Διατήρηση και Αποκατάσταση Χερσαίων Οικοσυστηµάτων, στο Δηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης. Διαβάζει βιβλία σε καθηµερινή βάση από τα µαθητικά του χρόνια, γράφει µε την πρώτη ευκαιρία, φτιάχνει παζλ, παρακολουθεί φανατικά ξένες σειρές και ταινίες και ζωγραφίζει φανταστικούς χάρτες και φυσικά τοπία. Έργα του η επίκαιρη διλογία βιολογικού τρόµου Ο Τέταρτος Καβαλάρης (2018-2019), το κλιµατικό θρίλερ Έτος Χωρίς Καλοκαίρι (2020) και το τροµοκρατικό θρίλερ Αττική Καταιγίδα (2021). Διηγήµατά του έχουν βραβευθεί και συµπεριληφθεί σε πλήθος συλλογικών ανθολογιών και λογοτεχνικών περιοδικών, ενώ ανήκει στη συγγραφική οµάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού για το φανταστικό, Will o’ Wisps.

Το τραγούδι των σκλάβων είναι το πέµπτο προσωπικό του µυθιστόρηµα.

 

*Δημιουργία & επεξεργασία εικαστικών (animation, εξώφυλλο άποψης) - Χρήστος Μαργέτας*

328 Προβολές1 Σχόλιο

1 commentaire

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
Χρήστος Μαργέτας
Χρήστος Μαργέτας
31 mars
Noté 5 étoiles sur 5.


J'aime
bottom of page