top of page

Ζωγραφίζοντας τη θάλασσα

Πώς τα κατάφερα έτσι και βρίσκομαι ακόμα εδώ; αναρωτήθηκε κλείνοντας τη μικρή τηλεόραση που είχε στερεώσει στην άκρη του πάγκου, για να της κάνει παρέα.
Ζωγραφίζοντας τη θάλασσα
Γράφει η Ελένη Ζερβοπούλου,
  • Διαβάζοντας το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα Στο σκοτάδι κράτα με δεν υπήρχε περίπτωση να μην διαβάσω και το δεύτερο μυθιστόρημα του. 

Το Ζωγραφίζοντας τη θάλασσα είναι ένα βιβλίο κοινωνικό και όχι ψυχολογικό όπως το πρώτο βιβλίο, με γλαφυρή γραφή και ένα αναγνωστικό ταξίδι με αρχή, μέση, τέλος.

 
  1. Ο συγγραφέας θίγει ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα την κακοποίηση. Ναι θα μου πείτε εδώ γιατί να διαβάσω ένα ακόμα βιβλίο με κακοποίηση; 

Θα σας πω ότι ξεκινάει με το ζήτημα αυτό, δίνει τόσο βάθος και εικόνες όσο χρειάζεται και προσωπικά όσο το διάβαζα ένιωθα ένα σφίξιμο στις γνάθους μου.

  • Μας δίνει τον αγώνα της Λένας που προσπαθεί να ξεφύγει από ένα κακοποίητικο γάμο που ξεκίνησε με όλα τα όμορφα, αλλά μια στιγμή ήταν αρκετή.

  • Όταν καταφέρνει όμως να ξεφύγει, εκεί ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας με τον ίδιο της τον εαυτό, γιατί δεν είναι μόνο να βρεις το κουράγιο να βάλεις ένα στοπ σε όλο αυτό, αλλά θέλει μεγάλη δύναμη να ξεφύγεις από το παρελθόν και να αρχίσεις να ζεις.

Στο αναγνωστικό ταξίδι θα βρούμε τη Νατάσα και τον Ανδρέα που η ζωή τους δίνει δεύτερη ευκαιρία να ξεφύγουν από τους δικούς τους “δαίμονες” και μαζί με τη Λένα θα παλέψουν να κρατήσουν την αγάπη, όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τη ζωή.

 
Η γραφή του συγγραφέα είναι απλή με όμορφο λεξιλόγιο που κάνει την ανάγνωση να κυλάει αβίαστα. Ένα μυθιστόρημα βγαλμένο από τη ζωή. Ο συγγραφέας και με τα δύο του βιβλία με έχει κερδίσει και θα αναμένω να διαβάσω και άλλα δικά του...
 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η Λένα κάνει την ανατροπή και απεγκλωβίζεται από έναν κακοποιητικό γάμο. Της έκλεψαν τα όνειρα, αλλά τώρα είναι έτοιμη να ζήσει όσα στερήθηκε.


Η Νατάσα κλείνει το μάτι στη ζωή και πιάνει τη Λένα απ’ το χέρι.


Ο Ανδρέας μπαίνει στη ζωή της Λένας.


Τρεις ήρωες που πασχίζουν να ανακαλύψουν την αλήθεια τους με φόντο τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.


Κι ένας συγγραφέας, η ίδια η ζωή…


Ο Απόλλων Σκαμπαβίας επανέρχεται με ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στα μαγευτικά καντούνια της Κέρκυρας. Μια ιστορία για την αλήθεια, για τη δεύτερη ευκαιρία που μας χρωστάει η ζωή, για την αγάπη, τον έρωτα και το φως.


Γιατί μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με ένα ξεχωριστό φως, σαν να έχουν εισβάλει μέσα τους αμέτρητα αστέρια, και σου μεταδίδουν απλόχερα τη λάμψη της αγάπης.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Απόλλων Σκαμπαβίας

Ο Απόλλων Σκαμπαβίας γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει πάρει το δεύτερο βραβείο ποίησης σε πανελλήνιο διαγωνισμό το 2012 για το ποίημα «Παράκληση». Έχει γράψει θεατρικά έργα, ποίηση και πεζογραφήματα. Το μυθιστόρημα Στο σκοτάδι κράτα με είναι το πρώτο του βιβλίο που εκδίδεται από τις Εκδόσεις Κάκτος.

 

*Δημιουργία & επεξεργασία εικαστικών (animation, εξώφυλλο άποψης) - Χρήστος Μαργέτας*


191 Προβολές2 Σχόλια

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Mar 20
Rated 5 out of 5 stars.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μου αρέσει κάθε σου άποψη που γίνεται με μοναδικό τρόπο

Like

Χρήστος Μαργέτας
Χρήστος Μαργέτας
Mar 20
Rated 5 out of 5 stars.


Like
bottom of page